6 Tips til at gøre din hund baby klar

Print Friendly

Har i allerede en hund og skal i til at forøge familie antallet, så kommer her 6 gode måder til at gøre jeres hund baby klar :

1 Lydighedstræninglydigheds træning

Det vigtigeste er de almindelige basis kommandoer, som din hund bør kunne. Kan den ikke det, er det på tide at komme i gang hurtigst muligt. Din hund skal kunne udfører alm. kommandoer såsom, ’sit/sid’, ‘bliv’ (bliver i sin nuværende position, og må ikke bevæge sig), ‘på plads’ (hvilket betyder at hunden skal gå til et specifikt sted, som du peger hen på), eksempelvis hundekurven. Hver af disse kommandoer, er et godt stykke værktøj til at kunne styrer din hunds impulsive handlinger, samt få den til at forstå at det DIG der bestemmer og ikke omvendt.

2 Køb korrekt hundeudstyr og lejetøjhund med legetøj i munden

Du har sikkert været på en masse shoppingsture, for at handle ind til den lille nye, men sørg nu også for at have det rette udstyr til din hund. Det hjælper at have en hundesnor med fast længde fremfor hundesnor med justerbar rullesnor. Hundesnoren med fast længde, kan du nemlig binde rundt om et møbel, mens du øver kommandoerne sammen med din hund. En sikkerhedslåge vil i starten ikke være nødvendigt for dit barn, men din hund kan drage fordel af at have begrænset adgang til visse steder af huset under oplæringen. Invester i en kvalitets hundekurv, en som din hund finder tryghed ved og ikke jævnligt bliver skiftet ud. Endelig køb en række gummi legetøj, gerne dem som indholder godbidder. Disse aktivitets legetøj kan fungere som din hunds ” babysitter “, når du ikke selv er i stand til at give ham opmærksomhed her og nu. Legetøj med godbidder er en fantastisk måde, at holde ham konstruktivt optaget på.

3 Påbegynd barnevognstræningbarnevognsturer med hund

Overvej at starte på barnevognstræning med din hund. Nogle hunde kan blive skræmt af størrelsen og bevægelsen af ​​en barnevogn eller klapvogn. Så start med at introducere barnevognen overfor hunden. Bring barnevognen frem, lad ham snuse og udforske den til at starte med. Lidt efter kan du køre barnevognen frem og tilbage, samtidig med du kaster nogle godbidder et stykke væk fra barnevognen, gør dette så din hund forbinder vognen med en god oplevelse. Prøv efterfølgende at tage en tur med barnevognen, med din hund gående ved siden. Undervejs skal du fortsætte med at give hunden godbidder, så han stadig forbinder oplevelsen med noget rart og godt. Hvis din hund virker bange under dette trin, så skal du starte forefra med de indledende trin, såsom : bring barnevognen frem, skub den frem og tilbage, samtidig med du kaster godbidder, gå en tur med barnevogn og hund mv.


4 Baby-skemahund med hundesnor i munden

Selvfølgelig kan du ikke forudsige en nyfødts daglige mønstre, men gør dit bedste for at efterligne et alligevel. Du kan evt. få råd og vejledning fra veninder og venner, som allerede har en nyfødt i hjemmet. Dette vil hjælpe din hund med at forstå, hvad der snart vil foregå. Hvis din hund er vant til at blive fodret præcis kl. 07:30 og 17:30 hver dag, så prøv på at omlæg tiderne så din hund ikke bliver stresset, af et forsinket måltid. Varier også dine ellers forudbestemte gåture samt gåsteder, dette kan også have positiv indflydelse på din hund.

 

5 Hundens adfærd omkring barnethund og baby sødt

Din hund vil være meget nysgerrig omkring sit nye familiemedlem Så den vil til en hver tid bestræbe sig på, at få adgang til den nyfødte for at undersøge og lugte. Hold derfor godt øje med hundens adfærd, og ros endeligt hunden hvis den efterlever dine kommandoer, såsom sit/sid eller på plads hvis den forinden har hoppet op og ned nær barnet. Desuden skal du sørge for , at din hunds flåter, lopper og myggekur er velegnet og godkendt til nærkontakt med spædbørn. Din dyrlæge vil være i stand til at yde korrekt rådgivning, hvis du måtte have spørgsmål og eller bekymringer.

 

6 Tidlig forberedelse er nøgleordetdreng og hans hundeven

Børn og unge mennesker der vokser op med hunde danner særlige og specielle bånd til deres firbenede ven. Selvom tilpasningen mellem sin nyfødte og sin elskede hund kan til tider være ret så udfordrende, så vil de nødvendige skridt man tager i starten, gøre processen mindre stressende for alle parter.