De 5 smarteste hunderacer

Print Friendly

Her kommer de 5 smarteste hunderacer :

  • På en 5. plads har vi: Golden RetrieverGolden Retriever

Den kære Golden retriever, må man sige er en meget menneske-elskende hund. Men bag dette kønne og søde ansigt, gemmer der sig en stor hjerne. Oprindeligt blev denne hunderace avlet til jagt, men idag er den blevet en munter og hengiven familiehund, som stadig kræver en masse motion og træning. Så vær ikke bange for at, melde denne skønne hunderace til forskellige aktivitetsformer og agility træningsprogrammer. Så længe du villig og sætter tid af til din Golden retriever, så skal han nok klarer resten derfra.

  • På en 4. plads har vi: Australsk Shepherdaustralsk shepherd

Den hengivne Australske shepherd, er ikke bange for at vise sin kærlighed, ved at ligge ved siden af dit ben, sidde på din fod, eller på en eller anden måde, finde vej til at sidde på dit skød (selvom denne hunderace kan veje op til 30kg. Men racen er ikke kun en hygge-og-kramme fætter, men også en klog hund, som brillerer i næsten alt hvad den sætter sig for: lydighedskonkurrence, agility, hunde-frisbee konkurrence mv.


  • På en 3. plads har vi: PudlenPudlen

Døm ikke på forhånd pudlen ved at se på racens smarte pels og flotte ansigt. Denne hund har masser af skønhed samt hjerne, og for slet ikke at nævne humor. Pudlen er langtfra sippet, de er super aktive og elsker at lærer og få opmærksomhed fra sine ejerer Pudlen er en fantastisk valg når det gælder, agility og lydighedskonkurrencer. Men hav stadig i mente, at denne racer kræver en hel del pelspleje.

  • På en 2. plads har vi: SchæferhundenSchæferhund

Den tyske Schæferhund er en tilpasningsdygtig, frygtløs hund hvis naturlige egenskaber egner sig som en beskyttelseshund, militær og politihund. Selv hvis man ikke bærer uniform og eller har et politiskilt, så vil schæferen stadig være en yderst energisk og loyal partner for livet. Elsker at bruge en masse tid sammen med sin familie, specielt hvis denne tid bliver brugt fornuftigt på leg, løbeture, vandreture og alle andre former for fysisk aktivitet, så den kan komme af med sin energi.

  • På en 1. plads har vi: Border CollieBorder Collie

Border collie’en er en bevidst, hårdtarbejdende, yderst energisk hund, hvis evne er legendarisk. Fakta er, den er så viljestærk og fokuseret på hvad den gør, at den nemt kan tage ansvar for en flok geder eller får i det fri. Hvis ikke border collie’en har et ‘job’ den kan udfører, vil dette på længere sigt blive til et problem.