Demonstration mod Hundelov 2013

Print Friendly

hundelovenOmkring 600 hundevenner demonstrerede søndag d. 17/2-13 om eftermiddagen mod hundeloven og for den omdiskuterede hund Thor.

Demonstranterne har medbragt mange hunde, og de er samlet for at protestere mod det, som de opfatter som en alt for stram – og vilkårlig – administration af hundeloven.

Blandt demonstranterne var politiassistent Lars Bo Lomholt, der nu er suspenderet, efter han på egen hånd bortførte Thor og dermed sandsynligvis reddede hunden fra aflivning.

Demonstrationen startede kl. 14.00 ude foran politigården, hvor en del af Lars Bo Lomholts kollegaer har deres daglige gang. Alligevel føler han ikke, at hans deltagelse i demonstrationen strider mod hans job som betjent.


“Overhovedet ikke. Jeg har også fået mange positive tilkendegivelser fra kolleger i politiet, som mener, at jeg har gjort det rigtige. Der er faktisk også en del betjente med til demonstrationen her i dag. Så nej, det er slet ikke noget problem. Jeg var jo med til at starte hele det her, så jeg synes kun, at det er passende, at jeg er mødt op her i dag”, sagde Lars Bo Lomholt.

Hundelovens omstridte regler om skambid betyder, at en hund skal aflives, hvis den bider en anden hund så voldsomt, at den anden hund skal sys. Det mener demonstranterne er forkert, fordi det i visse situationer er en hel naturlig reaktion for hunde at bide, hvis de bliver forskrækkede eller føler sig truede. Demonstrationen gik fra Politigården i København til Christiansborg.

Udover den efterhånden folkekendte politibetjent Lars Bo Lomholt, var også kendisser som Linse Kessler og Rejsekongen Stig Elling mødt op for at ytre deres utilfredshed.