Har din hund allergi?

Print Friendly

Har din hund allergi ?Mange hundeejere er ikke klar over at vores hunde, også kan lide af mange af de samme allergiformer som vi mennesker kan. Og det er især værst om sommeren og foråret og det forsvinder ikke bare fordi solen går ned.

Pet Allergy Worldwide Survey har lavet en undersøgelse, der viser, at 44 % af de 1.250 hundeejere, der har deltaget, ikke vidste, at hunde for eksempel kan have pollen- og husstøvmideallergi. Samtidig efterspørger 80 % mere information om emnet. Novartis Animal Health har derfor lanceret en hjemmeside hvor man kan tage testen/quizzen helt gratis. Her giver en guide svar på, om din kat eller hund har symptomer, der kan tyde på allergi – og hvordan problemet kan afhjælpes i samarbejde med familiens dyrlæge.

Tydelige tegn på allergi

Der er ofte tale om hudirritationer i form af vedvarende kløe, som får hunden til at kradse sig så meget, at der kan opstå rifter, sår og betændelse. Hunden kan også slikke det samme område meget – noget som ikke alle ejere lægger mærke til. Det er ikke kun i pollen-sæsonen, at hunde kan få allergi. Allergiske hudlidelser som atopisk dermatitis rammer for eksempel 10-15 % af alle hunde, og ligesom husstøvmideallergi, rammer det hele året.. Opdager man symptomer på allergi hos sin hund, er det vigtigt at søge råd og vejledning hos en dyrlæge.

Spørgsmålene foregår på engelsk og tager ca. 1 min.

Tag testen nu