Hold afstand – den gule sløjfe!

Print Friendly
Hold Afstand Tak

Klik for større billed.

Hold afstand, Tak.

Som regel viser vi på 2 ben respekt for hinanden. Vi respekterer hinandens personlige zone, og render ikke lige over gaden og giver en tilfældig person en krammer. Ligesom vi gerne trækker til siden, når vi passerer hinanden på trængt plads.

Det kan derfor undre mig, hvad der sker med alle disse høflige mennesker, når de går tur med deres hund. Hvordan kan det være, at en stor del af hundemenneskerne bare lader deres hund gå fri, eller giver den så tilpas lang line, at hunden lige nøjagtig kan nå over og hilse på de andre hunde, der passerer den? Hvor bliver respekten for andre hundeejere og deres hunde af?
Rigtig mange mennesker synes det er dejligt, at ens egen hund kan enes med de andre hunde i nabolaget. Måske har det noget at gøre med, at vi mennesker synes det er godt for vores hund, når den har mange hundevenner. Dog er det ikke os alle, der synes det, eller har mulighed for det med vores hund. Der kan være mange grunde til, at en hund ikke kan lide andre hunde. Nogle hunde har måske ikke lært at omgås andre af samme art. Nogle kan være bange eller angste, syge, eller i træning som f.eks. servicehund. At en hund ikke kan lide andre hunde, er altså ikke ensbetydende med, at den er aggressiv. Af og til er det måske os mennesker, der ikke er interesseret i, at vores hund skal hilse på alle, vi møder på vores vej.

Orienter dig ligesom du ville gøre i trafikken, og læs situationen så alle kan færdes med deres hunde uden problemer. Det er ganske almindelig respekt.

Lige nu kører der en kampagne i hele landet (har den gjort længe)  om lige netop denne problemstilling. De ejere og hunde, der ønsker afstand, monterer simpelthen en gul snor/sløjfe på hundens snor for at signalere, at der netop skal holdes afstand.

Mange er allerede begyndt at bruge denne gule sløjfe, hvad med dig ?