Lovkrav og forikringer

Print Friendly

lovkrav og forsikringerHunde skal ifølge dansk lov være udstyret med et navneskilt, hvorpå ejerens navn og adresse er påført. Desuden ved Folketinget i 1992 en ændring af hundeloven, der betyder, at alle hunde skal være mærkede og registrerede i et centralt register – Dansk Hunderegister – inden de er fyldt fire måneder. Det skal meddeles registret, hvis familien flytter, hunden bliver solgt eller afgår ved døden. Alle hunde skal derfor enten tatoveres eller mærkes med en mikrochip. Ofte vil hunden være mærket eller tatoveret, inden den afhentes af sin nye ejer i 8-ugers alderen, men det er vigtigt at forhøre sig om det.

Man skal desuden tegne en lovpligtig ansvarsforsikring for hunden. Denne bør udvides, hvis hunden bruges til træning, der kan medføre skader på de involverede personer.

Det kan desuden være en god idé at have hunden sygeforsikret i et forsikringsselskab. Dyrlægeregninger i forbindelse med en operation eller ulykke kan blive meget store. Hvis hunden er forsikret, vil behandlingen imidlertid blive dækket, hvormed den månedlige udgift til forsikringen hurtigt kan tjene sig ind.

Unge hunde kan livsforsikres, så deres ejer kan få udbetalt en sum penge ved deres død. Der er dog faktorer, der medfører, at forsikringsummen ikke udbetales, eksempelvis hvis hunden aflives som følge af adfærdsproblemer eller arvelige lidelser.

Hvis man ikke har bil eller på anden måde har svært at få transporteret sin hund til og fra dyrlæge, kan man tegne et såkaldt kæledyrsabonnement hos Falck. Det sikrer at hunden indenfor bopæls- og naboamt kan transporteres til dyrlæge efter forudgående behandlingsaftale.