Top 10 hunderacer der bider mest

Print Friendly

schæferhundEn liste over 278 bidepisoder viser, at Schæferhunden topper som den hund, der bide mest fra sig. Men også blandingshunde og selskabshunde ligger blandt top fem

13 hunderacer blev for ca. 3 år siden forbudt i Danmark og en undersøgelse har vist, hvordan loven mod racerne er virkningsløs.

Men nu viser det sig, at de forbudte racer ikke er dem, der bider mest. Hvis man skal tro på en undersøgelse fra foreningen Fair Dog fra 2012, er den race, der bider mest fra sig nemlig schæferhunden – skarp forfulgt af rottweilere, blandingshunde og selskabshunde.

– Jeg har set andre undersøgelser, der bekræfter, at schæferhunden har et ry for at bide mest. Men det er ikke hunden, men personen forenden af snoren, der problemet, understreger dyrlæge og hundeekspert Bille Ruwald, der blandt andet har flere års erfaring med at undervise hundførere inden for politiet og SKAT.

Store skader anmeldes

Hunde, der ikke kan findes på listen over de 13 forbudte hunderacer, er blandt andet pitbull terrier, tosa inu og amerikansk staffordshire terrier. Men dyrlægen mener, at hundeloven er ‘problematisk.’

– Det, man anmelder som skader, er altid store skader. En lille hund med en lillebitte mund laver ofte ikke så stor en skade, at det vil blive anmeldt. Derfor er jeg overbevist om, at hunderacer er ens, men vedkomne forenden af snoren giver et skævt billede, siger Bille Ruwald.

Fair Dogs undersøgelse er baseret på 278 bidepisoder fra dyrlæger, politirapporter, internettet og hundeejerberetninger.

Bid på mennesker et år efter raceforbud

Her ses Fair Dogs liste over de ti hunde, der har bidt mest. I undersøgelsen indgår 278 bid-episoder


Et år før racefobuddet i 2010 så listen således ud (Her var undersøgelsen bygget på 186 bid-episoder):


 

Kilde: eb.dk