Hundeinternater

hundeinternaterHvad sker der med hunden fra den afleveres på et hundeinternat til den kommer ud til en ny familie? Hvordan fungerer internaterne? Hvad gør man hvis man vil af med en hund eller købe en hund?

Når en hund afleveres til et hundeinternat, så har medarbejderne haft god kontakt til dem, der afleverer hunden, så de kender hundens temperament og eventuelle sygehistorie. Hvis en herreløs hund afleveres, så “testes” hunden temperament af folk, der har stor viden om hunde. Desuden vil man ofte vægle at lade den dyrlægetjekke, så man udelukker eventuelle smitsomme sygdomme.
Herefter installeres hunden, så den har det bedst muligt. Det er lidt forskelligt hvordan man holder hundene, men de får ikke lov til at gå sammen i et stort rum, da det med stor sikkerhed vil føre til slagsmål. Typisk går de i hver sit bur, hvor de fodres og sover. De bliver luftet og har kontakt til mennekser flere gange dagligt. Når der er nogen der har bestemt sig for en hund, får de hundens papirer med, hvis den har nogen.
Hundeinternater drives ofte af folk, som holder utroligt meget af hunde, og som vil gøre alt for at skaffe de rigtige hjem til hundene. Man betaler desuden for at hente en hund på internatet.


Hvornår man kan kontakte et hundeinternat:

Hvis man af en eller anden grund er nødsaget til at skulle af med sin hund, f.eks på grund af flytning, pladsmangel, m.v., så kan man henvende sig til et internat, hvor de tager imod hunde. Her vil de så forsøge at finde et nyt og godt hjem til den. Omvendt hvis man gerne vil have en hund, men ikke har mod på en hundehvalp, enten fordi man er i tvivl om man kan opdrage den, eller fordi man ikke kan overskue at få bidemærker i møblerne mv., så kan man også henvende sig til et internat.

 

Hundeinternater i Danmark: