Afghansk mynde

Print Friendly

afghansk mynde - Hundenavne.INFOAfghansk mynde er en gammel hunderace, der via inskriptioner og skulpturer kan føres tilbage til omkring 3500 f.Kr. Der er fundet over 4000 år gamle afbildninger af vellignende hunde i huler i det nordlige Afghanistan. Den er dertil nævnt en del gange i papyrusruller fra det gamle Ægypten. Racen menes at være opstået fra myndelignende hunde, der kom til Afghanistan for mange tusinde år siden fra det arabiske område. Den menes at have fælles oprindelse med sloughi ‘en, saluki ‘en og azawakh ‘en. Det var i Afghanistans kolde bjergområder, racen udviklede sin imponerende pels.

Igennem mange århundreder i disse uvejsomme og særdeles barske omgivelser, blev racens udholdenhed sat på prøve, og kun de stærkeste og sundeste hunde overlevede. Det resulterede i en hårdfør, behændig og selvstændig race, der stadig i en vis grad anvendes til sit oprindelige formål. Racen bliver hovedsageligt brugt til jagt på småvildt, men er også blevet sat ind efter gazeller, hjorte, ræve og ulve. Der er desuden kilder der viser afghanske mynder i færd med at nedlægge en leopard. Den har i århundreder været en højt skattet jagthund, der deltog i den afghanske adelstands traditionelle falkejagt.

Det var i århundreder ulovligt at sælge afghanske mynder til udlændinge, og de første eksemplarer kom derfor først til Europa engang i slutningen af 1800-tallet. I dag ses den som familie- og udstillingshund over hele verden.

Temperament og pleje

Afghansk mynde er en kærlig og følsom hund, der knytter sig tæt til sin nærmeste familie. Pelsen kræver intensiv pleje, her under jævnlig børstning, trimning.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 68 – 74 cm., Tæver: 63 – 69 cm. Vægt: 20 – 30 kg.
  • Pels: Lang, meget fin struktur. kort og tilliggende fra skulderen og bagud, samt langs med sadlen. Langt hår på resten af kroppen og benene, samt fra panden og bagud. Ørerne har kraftig pels.
  • Farve: Alle farver er tilladte.
  • Levealder: 14 -16 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Alex
02. Buddy
03. Jacob
04. Marley
05. Justin
06. Buster
07. Jack
08. Buzz
09. Dakota
10. Aztec
Abby
Daisy
Molly
Bailey
Chloe
Gypsy
Maggie
Dixie
Ally
Gracie

Denne hund har egenskaberne: , , , , ,