Amerikansk cocker spaniel

Print Friendly

amerikansk cocker spaniel - Hundenavne.INFOAmerikansk cocker spaniel. Der kan herske lidt forvirring omkring navngivningen af de to cocker spaniels, den almindelige og den amerikanske. I USA kaldes den amerikanske cocker nemlig for cocker spaniel, mens cocker spanielen kaldes for engelsk cocker spaniel. Herhjemme taler vi om cocker spaniel og amerikansk cocker spaniel. Sidstnævnte racebetegnelse kan umiddelbart virke mest logisk, da den amerikanske version af cockeren er opstået på baggrund af cocker spaniels, der i 1880’erne kom til USA fra England. De daværende spaniels var endnu ikke opdelt i de mange nuværende hunderacer, og cockeren og springer spaniele ‘en blev endnu regnet for samme hunderace. Cocker spaniel ‘en blev efterhånden meget populær i USA, hvor der med årene blev avlet imod en mindre og mere pelsrig variant. I 1946 blev det af den amerikanske kennelklub besluttet af anerkende den oprindelige cocker som en selvstændig hunderace og gav den navnet engelsk cocker spaniel. Den amerikanske cocker var fra 1930’erne og flere årtier fremover den absolut mest populære hunderace i USA. Også i dag er det en meget populær hund, der dog ikke længere er genstand for den overvældende og ikke altid sunde, interesse, der var racen til  del i dens unge år. Den amerikanske cocker kom til Danmark i 1965.

Temperament og pleje

Amerikansk cocker spaniel er en blid, kærlig, aktiv og udholdende hund, der egner sig meget fint til livet i en familie. Der skal dog taget hensyn til dens behov for motion og aktivering. Dens lange pels kan gøre det besværligt at give den det meget aktive liv, den er skabt til. Det kan kræve flere timers arbejde at få en lang pels ren og pæn igen efter en tur i saltvand, sand og mudder. Mange vælger derfor at holde deres hund klippet i et såkaldt hvalpeklip, hvor pelsen holdes kortere end hos udstillingshundene.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 38 cm. Tæver: 35, 6 cm. Vægt: 12 – 14 kg.
  • Pels: Silkeagtig, flad eller let bølget. Blød og fin underuld. Kort pels på hovedet. På kroppen er den middellang. Ører, bryst, ben og bug har rigelig og lang pels (behænget), der dog ikke må være overdrevet rigeligt.
  • Farve: Sort, sort med tan-farvede aftegninger. Enhver anden ensfarvet farve end sort med eller uden tan-farvede aftegninger. Behænget kan have en lysere nuance. Flerfarvet: to eller flere velafgrænsede farver hvoraf en skal være hvid. Med eller uden tan-farvede aftegninger. De tan-farvede aftegninger må højst dække 10% af hunden.
  • Levealder:  12 – 14 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Avery
02. Gunner
03. Fuzzy
04. Bandit
05. Apollo
06. Toby
07. T-Bone
08. Jacob
09. Gyro
10. Abbott
Ginger
Bailey
Gracie
Roxy
Sadie
Dixie
Amber
Sasha
Gypsy
Bambi

Denne hund har egenskaberne: , , , , ,