Australian shepherd

Print Friendly

Australian shepherd - hundenavneAustralian shepherd er trods navnet slet ikke en australsk hunderace. Den fik navnet på grund af sit tætte samarbejde med de australske immigranter, der i 1800-tallet drog til USA for at slå sig ned som fårehyrder. Mange af disse immigranter kom oprindeligt fra Europa, hovedsageligt det spanske baskerland, hvorfra de medbragte deres hyrdehunde. De tog til Australien for at hente det hårdføre australske merinofår med sig til USA. Hyrdehundene fulgte naturligt med, og da de ankom til USA, troede amerikanerne, at der var tale om australske hunde. Man regner med, at australian shepherd stammer fra en blanding mellem disse europæiske hyrdehunde – mest sandsynligt pyrenæisk hyrdehund – samt collie, border collie og andre lokale nu uddøde hyrdehunde. Oprindelsen er dog ikke fastlagt med sikkerhed. Racen blev skabt og videreudviklet i USA, der også anerkendes som racens oprindelsesland.

Australian shepherd ’s har i mange år været en uundværlig partner for de amerikanske farmere, men anvendes i dag også i høj grad som familie- lydigheds og agilityhund. Australian shepherd ’s kom til Europa i forbindelse med den stadigt mere populære westernridning og fik endelig anerkendelse af FCI, i 1996. I Danmark nyder hunderacen en stadig stigende popularitet.

Temperament og pleje

Australian shepherd ’s er aktive, intelligente, robuste  og muntre hunde, der både vil og bør arbejde. Den er fremragende til lydighed og agility. Med den rigtige aktivering er det en dejlig og legesyg familiehund, hvis pels ikke kræver megen pleje. Den har træk, som minder om border collien. Øjnene er ovale og kan have mange farvekombinationer. Ørerne sidder højt og er v-formede og hænger ned. Pelsen fås i mange forskellige farver og er mellemlang, let bølget og vandafvisende.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 51-58 cm. Tæver: 46-53 cm. Vægt: 25 – 29 kg.
  • Pels: Middellang, lige til let bølget. Kort og glat på hoved, ører og underben. Blød underuld. Australian shepherds med farvekombnationen merle har en genetisk fejl, som gør at de kan være blinde eller døve. Ligeledes kan de lide af andre genetiske sygdomme f.eks. øjenproblemer, og så kan de være følsomme overfor medicin.
  • Farve: Blue merle, sort, red merle og rød.
  • Levealder: 12 – 15 år

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Blaze
02. Charlie
03. Fuzzy
04. Bandit
05. Shadow
06. Toby
07. Hylynn
08. Jacob
09. Scooby
10. Dakota
Butti
Bailey
Angel
Roxy
Sadie
Dixie
Amber
Buttercup
Gypsy
Addie

[wpdm_file id=3]


Denne hund har egenskaberne: , , , , ,