Australsk cattle dog

Print Friendly

australsk cattle dog - hundenavne infoAustralsk cattle dog, i forbindelse med koloniseringen af Australien medbragte de europæiske imigranter deres hjemlige hyrdehunde for at holde styr på det kvæg, der dannede grundlaget for deres eksistens. Det gik fint i starten, men da kvægfarmene flyttede længere og længere ud i det barske, hede og uvejsomme terræn, slog de europæiske hyrdehunde ikke længere til. De  kunne ikke tåle klimaet og evnede ikke at håndtere det efterhånden halvvilde og aggressive kvæg. Man forsøgte derfor i første omgang at indkrydse den lokale vilde dingo, men resultatet var ikke anvendeligt. Derfor forsøgte en farmer ved navn Thomas Hall i 1840 at krydse sine to importerede korthårede collier med dingoer. Han skabte dermed en flok hårdføre, ikke-gøende, men aggressive hunde, der ofte skræmte farmarnes heste mere end kvæget. For at komme problemet med hestene til livs indkrydsede man derfor dalmatinere, der er kendt for deres tætte bånd til heste. Dalmatiner ‘en gjorde imidlertid hundenes hyrdeinstinkt mindre udpræget, og derfor blev autralsk kelpie krydset ind i racen. På et tidspunkt kom der også bullterrier til, men de blev hurtig krydset ud igen. Nogle mener dog stadig at kunne ane bullterriens indflydelse på temperamentet og muskelsætningen. Autralsk cattle dog fik officiel standard i 1903. Racen kom til Danmark i slutningen af 1970’erne.

Temperament og pleje

Den autralske cattle dog er en udpræget arbejdshund, som kun trives med en aktiv familie, der giver den mulighed for at bruge sin intelligens og stærke fysik. Den er venlig og munter og en  god vagthund. Pelsen kræver jævnlig pleje.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 48-51 cm. Tæver: 43-48 cm.
  • Pels: Lige og flatliggende dækpels med kort og tæt underuld.
  • Farve: Rødsmåplettet (red speckle). Røde aftegninger i hovedet er tilladt. Blå, blåplettet eller blåspættet (blue) med brune aftegninger.
  • Levealder: 13 – 15 år

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Byron
02. Fuzzy
03. Max
04. Aztec
05. Coco
06. Aang
07. Izzy
08. Afro
09. Charlie
10. Czar
Zoey
Bailey
Molly
Lucy
Angel
Dixie
Oreo
Sadie
Gypsy
Cinnamon

[wpdm_file id=4]


Denne hund har egenskaberne: , , , , , ,