Australsk terrier

Print Friendly

australsk terrierDen australske terrier, også kaldet “aussien’en”, er blandt de mindste racer i terriergruppen. Den er udviklet i Australien omkring midten af 1800-tallet. Racen blev udviklet af en række engelske farmere, der var emigreret til Australien for at etablere sig i det nye og facinerende  land. De fandt dog hurtig ud af, at Australien indeholdt meget andet end kænguruer og koalabjørne. Giftige slanger, rotter og  en frustrerende mængde kaniner var blot nogle af plagerne i det nye land. Farmerne havde erfaring med terriere hjemmefra og besluttede sig derfor for at skabe deres egen race, der kunne være behjælpelig med at jage slanger, rotter og kaniner i det barske australske landskab. Præcist hvilke racer, der indgik i skabelsen af den australske terrier, er ikke fastlagt, men der nævnes både cairn terrier, norwich terrier, skotsk terrier, dandie dinmont terrier, skye terrier, yorkshire terrier og den nu uddøde black-and-tan terrier.

Den australske terrier blev hurtigt uundværlig på gårdene, hvor den var rottefænger, slangedræber, vagthund, hyrdehund og selskabshund. Udviklingen af den australske terrier var hovedsageligt foregået på Tasmanien, men racen bredte sig efterhånden til resten af Ausstralien. Her fandt  den lille, hårdføre og frygtløseaustralsk terrier gråblå hund hurtigt et ståsted, hovedsageligt på fårefarmene, men også som effektiv rottefænger i guldminerne og i havnene. Racen er i dag en populær selskabshund i mange lande, herunder Danmark.

Temperament og pleje

Australsk terrier er en glad, venlig og festlig lille hund, der egner sig fint til livet i en familie. Den er selvstændig og til tider stædig, men er dygtig til lydighedstræning og agility. Dens pels kræver jævnlig gennembørstning og trimning.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 25 cm., 6,5 kg. Tæver lidt mindre.
  • Pels: Strid, lige og tæt dækpels (ca. 6 cm.) med en kort og blød underuld.
  • Farve: A) blå, stålblå eller mørkt gråblå, alle med varm tanfarve. B) klar sandfarvet eller rød. Hvide aftegninger på bryst eller poter er en fejl.
  • Levealder: ca. 15 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Jupiter
02. Fuzzy
03. Rocky
04. Alpha
05. Acrobat
06. Aang
07. Sammy
08. Toby
09. Charlie
10. Aspen
Lily
Bailey
Zoey
Autumn
Lacey
Dixie
Ariela
Annie
Gypsy
Zoe

Denne hund har egenskaberne: , , , , ,