Basset hound

Print Friendly

basset-hound hvalp - Hundenavne.infoBasset Hound. Der har været lavbenede basset hound-lignende hunde i England i mange århundreder, og selv Shakespeare nævner dem i sine skuespil. Men den moderne basset hound kan føre sin historie præcist tilbage til 1874, hvor en vis engelsk gravhundeopdrætter ved navn Everett Millais som var på ferie i Frankrig. Millais, der i dag regnes for basset hound’ens fader, besluttede sig undervejs på ferien for at besøge en hundeudstilling for at sammenligne de franske gravhunde med sine egne. Ved siden af gravhundene var udstillet et par basset artesien normand, som straks fangede hans interesse. Han fik lov til at købe den ene, en hanhund ved navn Model, som han bragte med sig tilbage til England. Den anden af de to udstillede hunde, var en hanhund ved navn Fino de Paris, som senere blev købt af en anden englænder, Mr. George Krehl. Disse to hanhunde fik en meget stor indflydelse på udviklingen af den engelske basset hound.

basset hound

Millais besluttede sig for at udstille sin nyerhvervede basset artesien normand, og den fik hurtigt mange beundrede. Blandt disse var Lord Onslow, der år tidligere selv havde fået et par lignende hunde tilsendt fra Frankrig. Han fik nu igen inporteret tre eksemplarer. Andre fulgte efter, og snart var der et intensivt avlsarbejde i gang. Desværre var avlsmaterialet meget begrænset, og hundene begyndte at lide under den høje grad af indavl. For at råde bod på det blev der i 1892 krydset blodhund ind i racen. Dette skulle vise sig at resultere i en helt ny race. Basset hound’en. I starten blev racen hovedsageligt holdt som selskabs- og udstillingshund, men der blev hurtigt etableret jagtkobler til brug på grævlinge- og harejagt.

Basset hound’en holdes i Danmark hovedsageligt som familie- og udstillingshund, mens den i andre lande deltager både på jagt og i markprøver.

Temperament og pleje

Basset hound’en er en rolig, kærlig og børnevenlig hund, der trives bedst i selskab med en anden hund og kan til tider være stædig. Pelsen er meget begrænset.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Begge køn: 33 – 38 cm. Vægt 23 – 29 kg.
  • Pels: Glat, kort og tættilliggende.
  • Farve: Hovedsageligt trefarvet: hvid, sort og brun eller tofarvet: lemon og hvid. Alle øvrige godkendte støverfarver er tilladte.
  • Levealder:  ca. 11 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Yogi
02. Fuzzy
03. Rocky
04. Alpha
05. Nyko
06. Aang
07. Sammy
08. Toby
09. Romeo
10. Jojo
Miley
Bailey
Zoey
Quin
Lacey
Dixie
Maya
Annie
Gypsy
Avery

Denne hund har egenskaberne: , , , , , ,