Bedlington terrier

Print Friendly

bedlington terrier - Hundenavne.INFOBedlington terrier’ens oprindelse er ikke endeligt fastlagt, men man regner med, den opstod i det nordlige England engang i 1700-tallet. Man ved ikke præcist, hvilke hunderacer, der bidrog til skabelsen af racen, men dens kropsform indikerer at der på et tidspunkt er blevet indkrydset mynde. Denne teori støttes yderligere af, at bedlington terrier’en med rimlig sikkerhed er opstået i Northumberland-området, hvor der tidligere har været en stor interesse for hundevæddeløb og kaninjagt. De engelske minearbejdere, der var blandt racens første tilhængere, holdt ofte whippet ’s som konkurrence- og familiehund. Det er derfor sandsynligt, at der på et tidspunkt er indblandet whippet ’s i racen, for på den måde at skabe en hund, der både var en effektiv væddeløber og en dygtig småvildtjæger.

De tidlige bedlington terrier havde stor lighed med de tidlige dandie dinmont terriere, og det menes, at de to hunderacer har samme forfader, den nu uddøde engelske odder terrier. Andre kilder nævner en såkaldt ruhåret skotsk som terrier som muligt ophav. Man mener derudover, at odderhunden har bidraget til den endelige etablering af racen.

Før bedlington terrier’en blev endeligt etableret og fik sit nuværende navn,blev den kaldt for rothbury terrier’en, opkaldt efter Rothbury distriktet ved den engelske grænse mod Skotland. Den var på et tidspunkt særdeles værdsat af sigøjnerbefolkningen i Rothburyområdet, der blandt andet priste dens evner som effektiv jæger af ræve, harer og grævlinger. Det var desuden ikke usædvanligt, at ejere af Rothbury terriere lejede deres hunde ud som rottefængere til landmænd og godsejere.

Omkring 1825 blev en rothbury terrier kaldet Peachem, parret med en tæve ved navn Phoebe fra landsbyen Bedlington. Fra det kom en hvalp, Piper, der skulle blive den første hund, der bar betegnelsen Bedlington terrier. Bedlington terrier’en blev udstillet for første gang i 1870. Derfra gik det støt og roligt frem for racen, der i dag har en lille, men dedikeret fanskare over hele verden.

Temperamemt og pleje

Bedlington terrier’en har et kærligt, livligt og intelligent væsen. Den er meget legesyg og glad for børn. Den er modig og vagtsom, men gør sjældent. Dens pels skal hyppigt redes grundigt igennem og kræver klipning 4-5 gange om året.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Begge køn: ca. 41 cm. Tæver kan være lidt mindre, hanhunde lidt større. Vægt: 8 – 10 kg.
  • Pels: Tyk, uldagtig står godt ud fra huden.
  • Farve: Blå, lever, sand. Evt. med tan-farve.
  • Levealder: 17 år eller mere.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Duke
02. Fuzzy
03. Jacob
04. Cash
05. Dylan
06. Blaze
07. Gus
08. Toby
09. Gizmo
10. Cocoa
Abby
Zoey
Angel
Quin
Roxy
Dixie
Maya
Izzy
Rose
Gypsy

Denne hund har egenskaberne: , , , , , ,