Border collie

Print Friendly

border collieBorder collie er efterkommer af de hyrdehunde, der arbejdede i de store fårrige områder på grænsen mellem England og Skotland. Hunderacen var i de første århundreder en typisk arbejdshund, der utrætteligt hjalp fårehyrderne med deres får og udelukkende blev opdrættet i henhold til sine evner som hyrdehund. Racen varierede derfor i den første tid temmeligt meget rent udseendesmæssigt. Fra 1870’erne steg behovet for klassificering og orden imidlertid i det victorianske, britiske samfund, og dette ledte til en kategorisering af hunderacerne. Denne kategorisering første senere til oprettelsen af stambøger og rancestandarder og skabte grobund for at ensarte og forbedre de nyligt definerede hunderacer. Border collie ‘en opstod på denne måde som hunderace og kom til at indgå i mere målrettede avlsprogrammer. Hunderacen blev hurtigt særdeles populær, da den viste dig at have et stort talent for hyrdehundekonkurrencer, der var blevet en af tidens store, landlige forlystelser. Populariteten er fortsat op til i dag, hvor border collie ‘en ikke blot udfylder sin rolle som arbejdende hyrdehund, men også deltager i lydigheds. og agilitykonkurrencer over hele verden. Racen er blevet meget populær i Danmark.

Temperament og pleje

Border collie er en særdeles intelligent, venlig og glad hund, der er overvældende arbejdsivrig. Den bør derfor kun ejes af mennesker, der er villige til at lægge tilstrækkelig tid i arbejdet med hunden. Den skal dagligt have afløb for sin store energi og bør trænes aktivt flere gange om ugen. Border Collien kan generelt ikke lide at være alene alt for længe, det er en rigtig social hund, som har det bedst når den laver noget aktivt sammen med sin familie. Pelsen kræver ikke den hel store pleje.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: idealhøjden 53 cm. Tæver Lidt mindre
  • Pels: Der findes to pelstyper: glathåret og moderat langhåret. Begge typer har tæt og mellemfind dækpels og blød og tæt underuld.
  • Farve: En manfoldighed af farver er tilladt.
  • Levealder: ca. 12 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Tyson
02. Bubba
03. Riley
04. Brody
05. Bruno
06. Benji
07. T-Bone
08. Coco
09. Banjo
10. Milo
Coco
Athena
Star
Lexi
Nyx
Honey
Alyssa
Bambi
Luna
Ezra

Denne hund har egenskaberne: , , , , ,