Bracco Italiano

Print Friendly

bracco italiano - hundenavne.infoBracco italiano ‘en eller den italienske pointer, som den også kaldes, er den ene af de to oprindelige jagthunderacer fra Italien, hvoraf den anden spinone. Bracco italiano ‘en er en meget gammel hunderace, der menes at kunne spores tilbage til det 4. og 5. århundrede, og med sikkerhed bliver nævnt af den italienske forfatter Brunetto Latini omkring år 1300. Racen menes at være en del af ophavet til mange af de nyere europæiske jagthunderacer.

Bracco italiano ‘en blev etableret som en hunderace mange århundreder før, geværet blev opfundet, og i dens tidlige år var dens primære opgave derfor at opspore fuglevildtet, sætte stand og derefter jage det op i det net, jægeren bragte med sig. Da geværet blev opfundet ændredes jagtemetoderne til de mere moderne, hvor fuglevildtet opspores, sættes (trykker sig for den stående hund) og jages op til jægerens skud.

Under renaissancen blev bracco italiano ‘en aristokratiets jagthund og var igennem længere tid en højt estimeret modehund, der blev foræret væk som royal gave. I løbet af 1800-tallet mistede adelen interessen for racen, som med tiden blev meget fåtallig. De to verdenskrige gjorde ikke situationen bedre, men racen er nu igen ved at være veletableret, både i og udenfor sit hjemland.

Temperament og pleje

Bracco italiano ‘en er en venlig, rolig og loyal hund, der udover sine evner som jagthund også let tilpasser sig livet i en familie. Den er lydig, kraftfuld og let at træne. Den kan virke lidt alvorlig og stædig, men er intelligent og meget pålidelig. Pelsen kræver ikke den store pleje.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 58-67 cm., 25-40 kg. Tæver: 55-62 cm., 25-40 kg.
  • Pels: Kort, tæt og glansfuld.
  • Farve: Hvid, hvid med større eller mindre aftegninger af lys til mørk orange, ravfarvet eller kastaniebrunt, hvid spættet med lys orange (forel-skimmel), hvid spættet med kastaniebrunt (roan-marron)
  • Levealder: 12 -13 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Teddy
02. Auggie
03. Jasper
04. Buster
05. Yukon
06. Cocoa
07. Tyson
08. Coco
09. Toby
10. Elvis
Faith
Athena
Roxy
Cookie
Lulu
Callie
Cleo
Rylee
Gracie
Kiki

Denne hund har egenskaberne: , , , , , ,