Bull terrier

Print Friendly

bull terrier - Hundenavne.infoBull terrier’en er en engelsk race, der blev udviklet i midten af 1800-tallet. Race opstod som følge af datidens store begejstring for hundekampe. Man ønskede en ny og mere effektiv kamphund og krydsede derfor den daværende old english bulldog med den nu uddøde black-and-tan terrier. Denne såkaldte bull-and-terrier blanding viste sig at være en stærk, frygtløs, modig og lynende hurtig hund, der blev en meget populær deltager i hundekampe. Racen blev kaldt for “hundenes gladiator”, men havde også evner som rottefænger, jagt- og hyrdehund.

Racen var dengang ikke specielt køn at se på, og en vis Mr. James Binks fra Brimingham besluttede sig derfor på et tidspunkt for at indkrydse racen med den nu uddøde English White Terrier. Resultatet var en noget mere yndefuld hund med en elegant linie og kraftige, lige ben. Senere blev der indkrydset en del andre hunderacer, herunder dalmatiner, greyhound, spansk pointer, foxhound og borzoi og denne blanding af kraftige og lette hunde resulterede i vore dages bull terrier. I 1888 blev bull terrier’ens første standard udgivet af den engelske Bull Terrier Club . Racen er i dag en yndet familie- og udstillingshund.

Temperament og pleje

Bull terrier’en er en dejlig og munter familiehund, der knytter sig tæt til sin familie. Det er dog sjældent en god begynderhund, da den kræver en konsekvent opdragelse. Det er en aktiv hund, der skal have en del motion. Pelsplejen er minimal.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Der er ingen vægt- eller størrelsesgrænser, men hunden skal give indtryk af mest mulig substans for sin størrelse. ( 51-61 cm og vejer 20 -36 kg. )
  • Pels: Kort, hård, flattilliggende. Skal føles hård. Der kan forekomme en blød underuld om vinteren.
  • Farve: Hvid: rent hvid pels, evt. med sorte aftegninger i hovedet. Farvet: de farvede partier skal være dominerende. Brindlet pels foretrækkes. Sort brindlet, rød, fawn og trefarvet accepteres.
  • Levealder: 10 12 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Fuzzy
02. Bubba
03. Jasper
04. Buster
05. Lucky
06. Justin
07. Tyson
08. Dakota
09. Toby
10. Avery
Ginger
Athena
Roxy
Emma
Roxy
Belle
Copper
Ally
Gracie
Cutey

Denne hund har egenskaberne: , , , , ,