Chesapeake bay retriever

Print Friendly

Chesapeake bay retriever - Hundenavne.infoChesapeke bay retriever ‘en er den eneste af retrieverracerne, der stammer fra USA. Dens oprindelse kan spores tilbage til år 1807, hvor et skib på vej fra Canada til England forliste i Chesapeake Bay ved den amerikanske østkyst. Besætningen blev reddet af et tilsejlende skib, Canton og ombord på det nødstedte skib fandt man et par newfoundland -lignende hvalpe. Hvalpene, der blev kaldt Canton og Sailor, blev senere overdraget til et par hundeinteressede lokale, hos hvem de voksede op og udviklede sig til effektive og særdeles hårdføre jagthunde. De blev i løbet af deres levetid parret med de lokale jagthunde, og det populære afkom skulle med tiden komme til at danne grundlaget for den moderne chesapeake bay retriever. Det er usikkert hvilke andre hunderacer, der har bidraget til chesapeaken, men forskellige teorier involverer curly coated retriever, flat coated retriever, irish water spaniel og odderhund. Uanset den nøjagtige oprindelse regnes chesapeake bay retriever ‘en for en af de mest robuste og udholdende af de apporterende jagthunde. Den er en smule kraftigere bygget end retrieverne generelt og er med sine lyse, ravfarvede øje, sin svømmehud mellem tæerne, og den let bølgede  pels ikke til at forveksle med nogen anden race. I Danmark er der en stigende interresse for den smukke, hårdføre og vand-elskende hund.

Temperament og pleje

Chesapeake ‘en er knap så let tilgængelig som de øvrige retrievere. Den skal beskæftiges og trænes en del for at trives optimalt. Hvis den behandles i overensstemmelse med sine behov, er den imidlertid en både kærlig, hengiven og særdeles loyal familie- jagthund. Dens olierede pels kræver ikke megen pleje da det er vigtigt, at pelsen beholder sin olieholdige egenskab.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 58-66 cm. og 29,5-36,5 kg. Tæver: 53-61 cm. og 25-32 kg.
  • Pels: Tyk og kort dækpels. Tæt, fin og ulden underuld. På skuldre, hals, ryg og lænd har pelsen tendens til at bølge. Pelsen skal virke olieret og skal være vandafvisende.
  • Farve: Enhver nuance af brun, siv og rør og vissent græs er tilladt. Ensfarvede hunde foretrækkes. En hvid plet på bryst, bug tæer eller bagsiden er poterne er tilladt.
  • Levealder: 10 – 12 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Charlie
02. Bubba
03. Justin
04. Diesel
05. Lucky
06. Riley
07. Rusty
08. Kyzer
09. Abby
10. Syrup
Lily
Bailey
Sasha
Brownie
Annie
Isabella
Penny
Cutey
Gracie
Jade

Denne hund har egenskaberne: , , , , ,