Clumber spaniel

Print Friendly

clumber spaniel - hundenavne.infoClumber spaniel ‘en er den tungeste af spanielracerne og er kendetegnet ved sin lange, tunge krop, relativt korte ben og det massive hoved. Racen menes at stamme fra de tidlige spanielracer iblandt basset hound og den nu afdøde alpine spaniel. Sidstnævnte hunderace menes at være ansvarlig for clumberens massive hoved og de lemonfarvede og orange aftegninger. Racens oprindelse fortaber sig i historiens tåger, men den menes med relativ stor sikkerhed at være opstået i Frankrig. Der findes  flere versioner af clumberens tidligste historie. Den mest romantiske fører racen tilbage til den franske revolution og hertug de Noailles, der opdrættede clumber spaniel ’s på sit gods i slutningen af 1700-tallet. Han frygtede for sit og hundenes liv under revolutionen og besluttede sig derfor for at overdrage alle hundene til sin gode ven i Englang, hertugen af Newcastle, der skulle værne dem imod revolutionens brutalitet. Til  hertugen af Newcastle ’s ejendom hørte en stor naturpark, Clumber Park, der senere kom til at lægge navn til hunderacen. Racen blev meget populær hos den engelske adel og kongefamilie og blev aktivt brugt på jagt i mange år. Med nye og hurtigere våben faldt behovet imidlertid for den lidt langsomme clumber spaniel, og racen kom i fare for at uddø. Dedikerede opdrættere reddede den heldigvis i sidste øjeblik. Clumberen er dog stadig et sjældent syn i Danmark.

Temperament og pleje

Clumber spaniel er en venlig, rolig, intelligent og værdig hund, der fungerer fint i en familie. Den kan være lidt reserveret end de øvrige spaniels, men den er stabil og pålidelig.  Clumber spaniel’en fælder meget og kræver jævnlig børstning.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Idelhøjden er ikke angivet i standarden. Hanner: 36 kg. Tæver: 29,5 kg.
  • Pels: Rigelig og tæt tilliggende, silkeagtig og lige dækpels med blød og tæt underuld.
  • Farve: Kroppen skal helst være helt hvid med lemonfarvede eller orange aftegninger. Hovedet har lette aftegninger. Næsepartiet er fregnet.
  • Levealder: 10 -12 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. T-Bone
02. Alex
03. Hunter
04. Nytrox
05. Lucky
06. Badger
07. Rusty
08. Scooby
09. Balto
10. Luke
Missy
Vixen
Sasha
Penny
Annie
Casey
Addison
Faith
Gracie
Abash