Cocker spaniel

Print Friendly

Cocker spaniel - hundenavne.infoCocker spaniel ‘en er en gammel engelsk jagthunderace, der i dag hyppigt bruges som familie- og udstillingshund, men som stadigvæk kan ses på jagterne rund om i landet. I Danmark er der to stammer af cockere. De jagtivrige, lidt mere kortpelsede Field Trial cockere, der udelukkende avles på engelske jagtlinier og de mere hyppigt sete familie- og udstillingshunde, der dog også skal kunne gøre sig i marken for at komme helt til tops. En udstillingshund kan nemlig kun blive champion i Dansk Kennelklub, hvis den består en jagtprøve.

I England skelnede man indtil i slutningen af 1800-tallet ikke imellem cocker spaniel ‘en, field spaniel ‘en og springer spaniel ‘en, men brugte navnene som betegnelser for hundenes størrelser med cocker spaniel som den mindste og springeren som den største. Der kunne derfor eksempelvis sagtens være både cockere og field spanieler i samme kuld, og undertiden måtte en hund ligefrem skifte betegnelse, når den voksede over målet. Da den engelske kennelklub blev etableret i 1873, valgte man hurtigt af dele de tre spanielstørrelser op i de nuværende tre hunderacer og forbød samtidigt avl på tværs. Cocker spaniel blev hurtig meget eftertragtet i sit hjemland og toppede top-10 listerne i flere årtier.

Temperament og pleje

Cocker spaniel er en dejlig, glad familiehund, der knytter sig ofte tæt til en enkelt person i familien. Den er aktiv og intelligent og bør motioneres i henhold til det. Cocker spaniel ‘en er let at træne og egner sig udover jagt vældigt fint til agility og sporarbejde. Pelsen kræver en hyppig gennembørstning og skal jævnligt trimmes.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 39-41 cm. og 12,5-14,5 kg. Tæver: 38-39 cm. og 12,5-14,5 kg.
  • Pels: Glatliggende, silkeagtig dækpels. Ikke for rigelig eller krøllet. Tæt og blød underuld.
  • Farve: Adskillige farver er tilladt, herunder rød, sort, lever og kombinationer heraf. Tan-farvede aftegninger er tilladte hos sorte, lever og flerfarvede hunde. Hos ensfarvede hunde erhvid brystplet tilladt.
  • Levealder:  10 – 13 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Avery
02. Gunner
03. Fuzzy
04. Bandit
05. Apollo
06. Toby
07. Buster
08. Jacob
09. Gyro
10. Abbott
Ginger
Bailey
Gracie
Roxy
Sadie
Dixie
Amber
Sasha
Gypsy
Bambi

Denne hund har egenskaberne: , , , , , ,