Engelsk springer spaniel

Print Friendly

engelsk springer spaniel - hundenavne.infoEngelsk springer spaniel. Spanielerne menes at stamme fra Spanien, heraf navnet, men blev på et tidspunkt i historien bragt til England, hvor de udviklede sig til henholdsvis landspaniels og vandsspaniels.

Engelsk springer spaniel er en af de ældste af de mange landsspanielracer og ses afbildet på malerier helt tilbage til 1600-tallet. Springer spanielen blev i mange år ikke regnet for en selvstændig hunderace, men blev sammen med cocker spaniel ‘en og field spaniel ‘en registreret som størrelsesvarianter af samme hunderace. Der kunne derfor sagtens være springer spaniels og cocker spaniels i samme kuld, uden det var noget  problem. Undertiden kunne det endda ske, at en hund på et tidspunkt i sit liv skiftede betegnelse fra eksempelvis field til springer spaniel, hvis den voksede sig større eller mindre end først antaget. De små varianter, cocker spaniel, blev brugt til jagt på skovsteppe (wood-cock), mens det var de større  varianters opgaver at jage fasaner, harer og agerhøne ud af krat og budskads og derved få det på skudhold af jægeren. Dette kaldes at rejse vildtet (” to spring” på engelsk), og hundene blev derfor ofte kaldt springer spaniel ’s.

På et tidspunkt blev det for forvirrende med disse forskellige hundetyper, og man besluttede derfor at opdele dem i tre hunderacer, cocker spaniel, field spaniel og springer spaniel. Springer spaniel ‘en blev dog først officielt anerkendt som hunderace i 1902. Engelsk springer spaniel har siden været en særdeles efterspurgt jagthund, også herjemme og er dertil en meget populær familiehund.

Temperament og pleje

Engelsk springer spaniel er en elskværdig, venlig og intelligent hund, der med rigelig motion og beskæftigelse udgør en dejlig familiehund. Den er tålmodig overfor børn og meget legesyg. Pelsen kræver hyppig gennembørstning og trimning.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Begge køn: ca. 51 cm. og ca. 22 kg.
  • Pels: Glat og tættilliggende dækpels, der ikke må virke grov. Underulden er tæt og blød.
  • Farve: Sort og hvid, leverfarvet og hvid. Tanfarvede aftegninger er tilladt.
  • Levealder: 12 – 14 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. A.J.
02. Axel
03. Cooper
04. Bandit
05. Apollo
06. Shadow
07. T-Bone
08. Riley
09. Jake
10. Abbott
Coco
Bailey
Gracie
Molly
Isabella
Dixie
Amber
Alexis
Gypsy
Gracie

Denne hund har egenskaberne: , , , , , , , , ,