Field spaniel

Print Friendly

Field spaniel - hundenavne.infoField spaniel ‘en deler oprindelse og udseende med den meget populære cocker spaniel, men field spaniel  er en anelse større og er aldrig slået an som hunderace. En den af grunden for den manglende interesse for racen er en avlsmæssig skandale, der skete i slutningen af 1800-tallet. På det tidspunkt blev cocker spaniel ‘en, springer spaniel ‘en og field spaniel ‘en kategoriserede som selvstændige hunderacer for første gang. Der var samtidigt opstået en interesse for hundeudstillinger i England. Tilsammen fik dette en opdrætter ved navn Phineas Bullock til at avle hen imod en helt anden og meget ekstrem type spaniel. De tidligere så lette og adrætte field spaniel ’s fik indkrydset tunge og levbende sussex spaniel ’s og basset hound ’s og resultatet blev en ekstremt langrygget, kortbenet og tung hund der ikke længere kunne anvendes til jagt. Racen blev genstand for latterliggørelse og kritik, og folk vendte sig fra den i stor stil. Kun ved et seriøst avlssamarbejde hos enkelte ansvarsfulde avlere, kunne racen ved hjælp af indkrydsninger af engelsk springer og cocker spaniel føres tilbage til tidligere tiders effektive og hurtige jagthund. Racen har aldrig rigtigt genvundet sin popularitet og er alle steder et sjældent syn.

Temperament og pleje

Field spaniel ‘en er på én gang en dygtig, hurtig og intelligent jagthund og en rolig, mild og selvstændig familiehund, der elsker at lege. De er tålmodige og gode sammen med børn. Den kræver megen motion og aktivering for at trives. Pelsen kræver jævnlig gennembørstning og trimmes 2-3 gange om året.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Begge køn: ca. 46 cm og 18 – 25 kg.
  • Pels: Langt, fladtliggende og glansfuld dækpels med en silkeagtig struktur. Aldrig krøllet, kort eller ruhåret. Underulden er tæt og blød.
  • Farve: Sort, leverfarvet eller roan (spætter). Alle eventuelt med tan-farvede aftegninger.
  • Levealder: 10 -12 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Oliver
02. Gunner
03. Justin
04. Rusty
05. Aaron
06. Kyzer
07. Rusty
08. Bacon
09. Alpha
10. Abbott
Gypsy
Lyric
Faith
Heidi
Zoe
Mabel
Cydney
Faith
Rosie
Autumn