Flat coated retriever

Print Friendly

flat coated retriever- hundenavne.infoFlat coated retriever ‘en har ligesom sin nære slægtning curly coated retriever ‘en en fortid, der fortaber sig i horisonten. Mange mener dog at kunne spore den tilbage til starten af 1800-tallet, hvor flat coated-ligende hunde ses afbildet på malerier og i gamle tryksger. Racen opstod i England og har med stor sandsynlighed både de tidlige vandspaniels og den engelske water dog som tidlige forfædre. Derudover regner man med, at der er indkrydset en del øvrige daværende og nuværende hunderacer, såsom den irske setter, den Store St. Johns hund og muligvis nogle af datidens hyrdehunde.

Racen blev i sin tid fremavlet med det formål at skabe en hund, der specifikt havde til opgave at apportere vildt så effektivt som muligt. Før dette kunne de fleste jagthunde både opspore og apportere vildt, men med tiden opstod behovet for specialisering og for at perfektionere hundenes evner. Flatcoaten var den mest efterspurgte apporterende jagthund i slutningen af 1800-tallet, men da den i årene derefter fik skarp konkurrence fra den lidt tungere labrador og senere golden retriever, gik dens antal stærkt tilbage. Specielt i forbindelse med de to verdenskrige var der foruroligende få flat coated retriever tilbage i avlen. Ved en koordineret indsats blev hunderacen dog reddet og er i dag en populær jagt- familiehund.

Temperament og pleje

Flat coated retriever ‘en er en god kombination af en særdeles venlig, blid og hengiven familiehund og en hårdfør, arbejdsivrig hund, der har krav på daglig motion, aktivering og beskæftigelse. Det er en meget kontaktsøgende hunderace, der har brug for en rolig og stabil opvækst med en venlig og ikke for hård opdragelse. Det er samtidigt en fremragende jagthund, der utrætteligt apporterer vildtet tilbage til jægeren. Pelsen kræver en del pleje.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 59 -61,5 cm. og 27 – 36 kg. Tæver: 56,5 – 59 cm. og 25 – 32 kg.
  • Pels: Tæt dækpels af fin til middel struktur. Halvlang og flattilligende. Kraftig underuld.
  • Farve: Sort eller leverfarvet.
  • Levealder: 11 – 13 år

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Cody
02. Wyoming
03. Auzzie
04. Afro
05. Aaron
06. Balto
07. Quixote
08. Bacon
09. Alpha
10. Tank
Gracie
Jasmine
Ariel
Baylee
Zoe
Mabel
Cydney
Alyssa
Peaches
Piper

Denne hund har egenskaberne: , , , , , ,