Fransk bulldog

Print Friendly

fransk bulldogFransk bulldog har med sine karakteristiske flagermuseøre og korte, knudrede hale haft mange berømte ejere gennem tiderne, herunder Kong Edward den 7. af England og den franske forfatterinde Colette. Racen stammer fra små engelske bulldogger, sandsynligvis bragt til Frankrig i forbindelse med den industrielle revolution i midten af 1800-tallet, hvor bomuldsindustrien i England var under hårdt pres. Mange arbejdere, især kniplersker flyttede fra England til Frankrig og nogle bragte små varianter af den engelske bulldog med sig. Disse små bulldogger udviklede sig igennem et halvt århundrede til den karakteristiske franske variation “le Bouledogues Francais”, der vandt stor popularitet. Det vides ikke med sikkerhed hvilke racer der har haft indflydelse på frembringelsen af den franske bulldog, men man gætter lidt på terriere og mopper.

Da den franske bulldog kom til England, vakte det stort postyr og forargelse, da franskmændene havde vovet at bruge navnet bulldog. Racen blev hurtigt meget populær i USA, og det er amerikanske opdrættere, der regnes for ansvarlige for udviklingen af det karakteristiske flagermuseøre.

Temperament og pleje

fransk bulldog er en venlig, intelligent og yderst fornøjelig følgesvend, der holder meget af hygge, leg og godt selskab. Den er let at opdrage, munter, lærenem og meget kærlig, specielt overfor børn. Den må ikke opdrages for hårdt, da den bliver meget ulykkelig at få skæld ud. Den larmer ikke meget, gør kun sjældent og er velegnet som byhund. Den har dog 1 ulempe: den snorker. Den behøver ikke specielt megen motion, men er glad for god, lang gåture. Den må ikke anstrenges for meget i varmt vejr, da dens flade næse kan give vejrtrækningsproblemer.Fransk bulldog

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: 8-14 kg.
  • Pels: Kort, tæt, glat og fin i teksturen.
  • Farve: Brindlet, broget eller fawn.
  • Levealder: 9 – 12 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Bear
02. Coco
03. Dylan
04. Lucky
05. Jupiter
06. Zeus
07. Jacob
08. Duke
09. Harley
10. Avery
Daisy
Maggie
Lexi
Lola
Azura
Cupcake
Emma
Oreo
Tinkerbell
Jasmine

Denne hund har egenskaberne: , , , , , , , , ,