Golden retriever

Print Friendly

golden retrieverGolden retriever ‘en opstod i England i slutningen af  1800-tallet Det første grundliggende opdræt af racen skete på Lord Tweedmouth’s gods, Guisachan, ved Tweed River nær Inverness, Skotland. Lord Tweedmouth var en ivrig skytte og ønskede sig en stor, effektiv og pålidelig apportør til at hende de nedlagte vandfugle ind fra søerne. Hundene skulle være glade for at arbejde i vand, de skulle være gode svømmere, og de skulle have en god næse. Han krydsede derfor i 1868 en gul retriever med bølget pels og af ukendt oprindelse med den nu uddøde tweed water spaniel og lagde dermed grunden til en af verdens mest elskede hunderacer. Senere blev der indkrydset flere hunderacer, herunder retrievere af forskellige slags, irsk setter, collie, springer spaniel og andre vand spaniels. Der menes også at være indkrydset blodhund i de første år.

I det tidlige 1900-tal blev Lord Tweedmouth’s hunde udstillet som gyldne flat coated retriever ’s, men i 1913 blev golden retriever ‘en anerkendt som selvstændig hunderace. Den opnånede hurtigt stor popularitet på grund af sit smukke ydre, venlig væsen og store jagtevner. Golden retriever ‘en kom relativt tidlig til USA, hvor de hurtigt blev populære. Da præsident Fort i 1974 anskaffede sig en golden retriever ved navn Liberty, gik der ikke længe, før racen var på hunderacernes amerikanske top 10-liste.

De første golden retriever ’s kom til Danmark i 1958, og vandt hurtigt et stort poblikum. Golden Retrieverens mange positive egenskaber, herunder dens tålmodighed overfor børn, har gjort Golden Retrieveren til en af de mest populære familiehunde på verdensplan – opgjort på antallet af registreringer.

Temperament og pleje

Golden retriever ‘en er en særdeles venlig og glad hund, der knytter sig tæt til sin familiemedlemmer og vil gå gennem ild og vand for at behage dem. Den er derfor let at træne og er en hyppig deltager i agility-konkurrencer og lydighedskonkurrencer. Golden retriever ‘en er særdeles tålmodig overfor børn og er generelt meget imødekommende overfor mennesker og andre hunde. Det er stadigvæk en effektiv jagthund, men anvendes i dag hyppigst som selskabshund. Pelsen skal jævnligt børstes igennem, men kræver ellers ikke den store pleje.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 56-61 cm. Tæver: 51-56 cm.
  • Pels: Tyk, fyldig og fladtliggende eller bølget dækpels. Underulden er tæt og vandskyende
  • Farve: Alle nuancer af Golden eller creme.
  • Levealder: 10 – 13 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Boomer
02. Milo
03. Afro
04. Gyro
05. Nytrox
06. Gizmo
07. Tyson
08. Riley
09. Blaze
10. Aaron
Lady
Goldie
Skittles
Duke
Cuddles
Shadow
Riley
Jacob
Kylie
Oreo

Denne hund har egenskaberne: , , , , , , , , ,