Japanese

Print Friendly

japanese eller japansk chin sort hvidJapanese eller japan chin, som den også kaldes, er en meget gammel hunderace, der sandsynligvis deler forfædre med mops ‘en og pekingeser ‘en. Den kan minde noget om pekingeser’en, men er lettere og har længere ben.

Dens oprindelse er ikke endeligt fastlagt, og der er flere teorier om dens introduktion til Japan. Den ene teori går ud på, at zenbuddistiske munke og lærere fra Kina bragte hundene med sig fra hjemlandet til Japan omkring år 520. Den anden teori angiver racen som oprindeligt koreansk og siger,  at flere eksemplarer af racen blev skænket af Korea som officielle gaver til den japanske kejser i år 732. Det er dog ikke umuligt, at begge teorier er korrekte, og at racen på den måde blev suppleret flere gange i sine unge år. Japan regnes i dag for racens hjemlad, da det var her forædlingen til vore dages japanese blev påbegyndt.

I Japan blev hundene adelens og de japanske kejseres eje, og kejseren gav hurtigt dekret om, at hundene skulle tilbedes. De blev derfor feterede og forkælede på alle måder, og de japanske kvinder bar deres hunde rundt i silkeforede kurve. Der var strenge straffe for at skade eller dræbe en japanese.japanese eller japansk chin hvalp sort og hvid

Det var de mindste hunde, der var mest beundrede, og det siges, at hundene en overgang kun blev fodret med ris og sake (japansk risvin) for at hæmme deres vækst. Om det lykkedes eller ej vides ikke, men nogle eksemplarer var i hvert fald så små, at de blev holdt i hængende bure, præcis som kanariefugle. Hundene blev ofte givet væk som værdifulde gaver, og da den amerikanske kommandør Perry ankom til Japan i 1853, fik han adskillige hunde i gave. Han forærede et par til den engelske dronning Victoria, hvorefter racen hurtigt blev populær i hele Europa. I dag er racen mere sjælden, men den har stadig en del trofaste tilhængere over hele verden.

Temperament

Japanese er en kærlig, munter og charmerende hund, der let tilpasser sig livet i en familie. Den er rolig og hårdfør og trives med hensynsfulde børn. Den kræver nogen motion og en del pelspleje.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: ca. 25 cm., Tæver: lidt mindre.
  • Pels: Lige, langt og silkeagtigt.
  • Farve: Hvid med sorte eller røde aftegninger.
  • Levealder: 12 – 14 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Azlan
02. Acrobat
03. Banjo
04. Sammy
05. Scooby
06. Bacon
07. Aang
08. Hylynn
09. Alley
10. Bentleyy
Ozzy
Madison
Ariel
Biscuit
Abash
Macy
Juno
Babe
Gigi
Sassy

Denne hund har egenskaberne: , , , , , , , ,