Kleiner og grosser münsterländer

Print Friendly

Grosser münsterländer - Hundenavne.infoTrods store ligheder er de to münsterländerracer ikke direkte beslægtede, men deler som så mange af de øvrige tyske jagthundes samme tidlige oprindelse. De tyske jægere har altid haft en stor interesse i fuglejagt, og der opstod i løbet af århundrederne en lang række forskellige typer hønsehunde, der undertiden blev krydset med hinanden uanset deres pelslængde, størrelse og farve. Kleiner münsterländeren menes at kunne føre sin historie tilbage til 1500-tallet, hvor små hønsehunde opstod i Münster-regionen i det nordlige Tyskland. Racen var ikke speciel populær og var næsten uddød, da et par dedikerede jagthundefolk i slutningen af 1800-tallet besluttede at rekonstruere den gamle hunderace. I 1912 blev racen formaliseret under navnet Kleiner münsterländer.

Grosser münsterländeren opstod på baggrund af den langhårede hønsehund, der var en populær jagthund i 1800-tallet. Hvalpekuld af de langhårede hønsehunde bestod ofte f både sort/hvide hvalpe og leverfarvede/hvide hvalpe, men den tyske langhårsforening besluttede i 1909, at kun leverfarvede hvalpe kunne godkendes som laghårede hønsehunde. Dette resulterede i, at de sort/hvide hvalpe blev foræret væk til lokale jægere, der ikke gik så højt op i farver. I 1919 blev der etableret en raceklub for de sort/hvide hunde: “Klubben for den rene avl af sorte og hvide Münsterländer pointere”. i 1922 startede den formaliserede avl med racen, der senere skiftede navn til grosser münsterländer.

Kleiner münsterländer - Hundenavne.info

Temperament og pleje

Både kleiner og grosser münsterländer er loyale, kærlige og intelligente hunde, der på fineste vis kombinerer arbejdet som jagthund med livet som familiehund.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Grosser Hanner: 60-65 cm. Tæver: 58-63 cm. Kleiner Hanner: 52-56 cm. Tæver: 50-54 cm. Vægt: 23 -32 kg.
  • Pels: Glat, tæt og middellang. Kun en smule bølget, ellers glattilliggende.
  • Farve: Grosser: hvid med store aftegninger og pletter, eller blue roan. Hovedet skal være sort. Kleiner: Brun/hvid, brunskimmel. Tan-farvede aftegninger ved næse og øjne er tilladt.
  • Levealder: 12 -13 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.

Denne hund har egenskaberne: , , , , , ,