Labrador retriever

Print Friendly

labrador - hundenavne.infoLabrador retriever ‘en er en af verdens mest populæreste hunderacer. Den topper listerne i mange lande og herhjemme har den i årevis ligget som nummer 1 eller 2 på listen over danmarks mest populære hunde. Den er samtidig vores mest populære jagthunderacer. Den store interesse for racen skyldes dels dens blide og venlige temperament og dels dens vidtrækkende evner som jagthund.

Labrador retriever ‘en kommer ikke som navnet antyder , fra den canadiske stat, Labrador, men derimod fra  den nærliggende ø, Newfoundland. Ingen ved præcist, hvor de hunde, der dannede grundlaget for newfoundlands to berømte hunderacer, oprindeligt kom fra. Man formoder hundene i 1600-tallet blev bragt til øen af europæiske fiskere, der slog sig ned på øen for at udnytte det gode fiskeri. Hundene blev sandsynligvis medbragt for at kunne hjælpe til ved jagten på øens vildtbestand. Der udviklede sig to hundetyper på øen: den Store Sct. Johns hund (senere kendt som newfoundland hunden) og Lille Sct. Johns hund (senere kendt som labrador), og de blev i løbet af 1800-tallet sejlet til England med handelsfolk og fiskere.

I England fik godsejerne i slutningen af 1800-tallet øje på de dygtige hunde, der derefter i rigt mål blev opdrættet til apporterende jagthunde. Racen blev kaldt for labrador retriever for at skelne den fra newfoundlænderen. I starten var det flat coated retriever, der tiltrak sig mest opmærksomhed hos jægerne, men relativt hurtigt opnåede den kraftigee og tungere labrador retriever en enorm polaritet. Labradoren kom til Danmark i løbet af 1950’erne.

Temperament og pleje

Labrador retriever ‘en er en venlig, imødekommende og glad hund, der er meget tålmodig overfor børn. Den udgør en dejlig og pålidelig familiehund. Den er lærenem og en dygtig lydighedshund. Dens væsen gør den til en kompetent og pålidelig servicehund. Pelsen kræver ikke den store pleje.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 56-57 cm. Tæver: 54-56 cm. Vægt: 25 – 32 kg.
  • Pels: Kort, tæt dækpels, der føles hård og er uden bølger. Underulden er tæt og isolerende.
  • Farve: Ensfarvet gul, sort eller leverfarvet. Hvalpe af alle farver kan forekomme i det samme kuld. Brune eller sorte Labrador Retrievere har samme
    farve snude, som pelsfarven.
  • Levealder: 10 – 13 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Bentley
02. Buddy
03. Charlie
04. Marley
05. Justin
06. Dynamite
07. Jack
08. Buzz
09. Blaze
10. Aztec
Abby
Buttons
Chloe
Bailey
Azzurra
Gypsy
Maggie
Lily
Ally
Gracie

Denne hund har egenskaberne: , , , , , , , ,