Lakeland terrier

Print Friendly

lakeland terrier - Hundenavne.infoLakeland terrier minder en del om welsh terrier ‘en, men den er en smule mindre. Den er i modsætning til welsh terrier’en sjælden i Danmark, men har en trofast fanskare i mange andre lande.

Lankeland terrier’en opstod som så mange af de engleske terriere i det nordlige England, nærmere betegnet i det spektakulære og bakkede Lake District. Mange af de nulevende terrierracer stammer sandsynligvis fra de samme arbejdende terriere, og der er teorier om, at de hunde der med tiden blev til bedlington terrier og dandie dinmount terrier også var grundlaget for udviklingen af lakeland terrier’en og border terrier ‘en.

Livsgrundlaget i Lake District-området afhang i tidligere tider af fåreavl, og der var derfor ingen tolerance overfor den lokale rævebestand, der gjorde et vist indhug i lammebestanden. Derfor udviklede man på et tidspunkt en effektiv og hurtig jagthund, den senere lakeland terrier, der havde modet og styrken til at gå alene ned i rævehulerne og indlede en direkte kamp med ræven, en kamp der ofte endte med ræven måtte lade livet. Dette var i modsætning itk f.eks. fox terrier ‘en, der bar trænet til ikke at indlede en direkte kamp med ræven, men derimod at jage den op af hulen til de ventende jægere.

Racen blev i starten kaldt for Patterdale eller Fell terrier ‘en og kom i en lang række farver, dengang også i rent hvid. Da racen blev udstillet første gang i slutningen af 1800-tallet blev den inddelt i hvide og mørkere hunde. De hvide blev senere udelukkende anvendt til odderjagt, mens de mørke fortsatte med rævejagt.

Temperament og pleje

Lakeland terrier’en er en aktiv, glad og selvbevidst hunderace, der er god til børn og fint tilpasser sig familielivet. De er uafhængige og skal opdrages venligt, men bestemt. kræver ikke megen pleje dog trimmes 3-4 gange om året. Racen er velegnet til allergikere.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Begge køn: maks. 37 cm.
  • Pels: Tæt, grov og vejrbestandig. Kraftig underuld.
  • Farve: Sort/tan, blå/tan, rød, hvedefarvet, rød grizzle, leverfarvet. blå eller sort.
  • Levealder: 10 – 12 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Jake
02. Justin
03. Bubba
04. Yukon
05. Teddy
06. Tucker
07. Quixote
08. Copper
09. Alpha
10. Boney
Taylor
Emma
Autumn
Dakota
Brandy
Gabby
Fuzzy
Addie
Jade
Shadow