Leonberger

Print Friendly

Leonberger
Leonberger ‘en opstod, da en tysk hundeentusiast, Heinrich Essig, i midten af 1800-tallet besluttede sig for at skabe en hunderace, der skulle ligne løven i byvåbenet for hans hjemby Leonberg. Han krydsede derfor sankt bernhardhunde med de sort-hvide kontienetale landseere og tilbagekrydsede afkommet med den hvide pyreneerhund. Resultatet blev en stor og bamser hund, hvor specielt hannerne har en overfladisk lighed med en løve.

Den første leonberger blev født i 1846, og hunderacen fik hurtig mange dedikerede tilhængere. Desværre skete der under de to verdenskrige det samme for leonberger ‘en som for de øvrige store hunderacer i Europa. Krigene gjorde et stort indhug i antallet af de store hunde, da det var næsten umuligt at skaffe foder nok til dem.

Efter Første Verdenskrig menes kun meget få leonberger ‘e at have overlevet, og den videre avl blev baseret på kun 12 hunde. Under den næste verdenskrig fortsatte avlen med leonberger ‘e på et meget lavt blus. I dag er leonberger ‘en heldigvis igen blevet relativ almindelig familiehund.

Temperament og pleje

Leonberger ‘en er en venlig, intelligent og glad hund, der er særdeles tålmodig overfor børn. Den er aktiv, elsker vand og er en udmærket lydighedshund. Den behøver en venlig, men konsekvent opdragelse og tidlig socialisering. Racen er overraskende adræt og behøver en del motion.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 72-80 cm. Tæver: 65-75 cm. Vægt: 60-77 kg.
  • Pels: Dækpelsen er rigelig, lang, glat og tilliggende. Let bølget pels er tilladt. Fyldig underuld. Hanner har manke på hals og bryst.
  • Farve: Løvegul, rød, rødbrun, sandfarvet, med alle kombinationer herimellem. Altid sort maske. Sorte hårspidser er tilladt.
  • Levealder: 8-9 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Jake
02. Justin
03. Banjo
04. Faith
05. Scooby
06. Barney
07. Avery
08. Hylynn
09. Alfonzo
10. Diesel
Honey
Sadie
Amber
Bella
Roxy
Carly
Maddie
Sasha
Fuzzy
Xuxa

Denne hund har egenskaberne: , , , , , , ,