Malteser

Print Friendly

malteserSmå bichonhunde som eksempelvis malteser’en har været en del af Middelhavsområdets hundebestand i flere årtusinder. Der har været debat om hvilken af racerne, der er den ældste, men det er svært at konkludere endeligt. De stammer alle fra den gamle europæiske vandspaniel, barbet’en, der blandt andet også har givet ophav til puddel eller pudlen.

Der er imidlertid en anden teori om malteser’ens oprindelse. Enkelte kilder nævner en spidslignende hunde, avlet til småvildt i skovene, der blev krydset med pudler og dværgspaniels. Fra disse krydsninger skulle malteser’en være opstået. Malteser’ens oprindelse er centreret omkring Malta, hvorfra racen har spredt sig til store dele af verden. Oldtidens søfarende folk – blandt andet, fønikerne, romerne og grækerne – bragte hundene med sig vidt omkring som handelsvarer og selskabshunde. Man ved, at hundene er nået til både Philippinerne og Kina. I Kina blev racen bevaret igennem den europæiske middelalders mørke århundreder.

Malteser’en er beskrevet hos både grækerne og romerne, og blandt andet skal den græse filosof Aristoteles havde skrevet om racen: “som en sky, der svæver over himlen”. Hos romerne var malteser’en de adelige damers hund, den var et modefænomen og et statussymbol. Damerne bar den alle steder i deres ærmer, og hundene sov næsten altid i sengen. Adskillige portrætter på romersk og græsk lertøj bekræfter malteser’ens popularitet.2 malteser hunde udstilling

Senere i historien blev malteser’en en feteret  og forkælet hofhund i de kongelige gemakker over det meste af Europa. De engelske dronninger fodrede deres yndlingshunde med luksuriøse retter serveret i guldskåle, og hundene blev solgt for svimlende summer.

I dag er malteser’en knapt så feteret, omend stadig en populær selskabshund i mange lande. I Danmark er den mindre hyppig.

Temperament

Malteser’en er en kærlig, intelligent og fornøjelig hunderace, der er kendt for at leve længe. Den er rolig og kræver ikke megen motion. Pelsplejen er betydelig.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 21 – 25 cm., Tæver: 20 – 23 cm.
  • Pels: Tæt, glat, skinnende, meget lange og af en silkeagtig struktur.
  • Farve: Rent hvid. Svage, lysegule aftegninger på ørerne er tilladte, men ikke ønskede.
  • Levealder: 12 – 15 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Blaze
02. Charliey
03. Fuzzy
04. Rocky
05. Oreo
06. Toby
07. Hylynn
08. Riley
09. Scooby
10. Dakota
Chloe
Bailey
Angel
Roxy
Azura
Dixie
Amber
Cutey
Gypsy
Addie

Denne hund har egenskaberne: , , , ,