Maremma

Print Friendly

MaremmaMaremma ‘en kaldes i sit hjemland, Italien for Maremmano-Abruzzese, hvilket er en sammensætning af navnene på to tidligere selvstændige hunderacer. Racen regnes for at stamme direkte fra de hyrdehunde, der fulgte med folkevandringerne fra Mellemøsten og langsomt spredte sig til en stor del af Europa. Der findes stadigvæk i dag en del store, hvide vogtende hyrdehunderacer med nogenlunde den samme kropsbygning, temperament og arbejdsopgave, herunder blandt andet pyreneer hunden i Frankrig, komondor ‘en og kuvaszen i Ungarn, den anatoliske hyrdehund og akbashen fra Tyrkiet og polski owczarek podhalanski fra Polen.

I sit hjemland har maremma ‘en i århundreder været anvendt som vogtende hyrdehund langs den 100 km lange Apenninerbjergkæde, der strækker sig fra syd til nord. Hundene skulle hovedsageligt beskytte fåre- og gedeflokkene mod ulve, men eventuelle tyve mødte også stor modstand. Om vinteren græssede flokkene på de tørre lavlandsgræsgange ved kysten og blev bevogtet af store, korthårede hvide hyrdehunde kaldet maremmani. Om sommeren blev de flyttet til de kølige bjergegne, hvor de blev beskyttet af lignende, men mere langhårede, hvide hyrdehunde, kaldet abruzzese. I 1950 ‘erne blev det besluttet at de to hunderacer i virkeligheden var pelsvarianter af den samme hunderace, og de blev slået sammen under det fælles navn Maremmano-Abruzzese, i daglig tale, maremma.

Temperament og pleje

Maremma ‘en er ikke en familiehund, men en arbejdende vogterhund, der trives med at udføre et stykke arbejde. Hvis den skal kunne fungere som familiehund, skal den effektivt socialiseres fra hvalp og modtage en konsekvent opdragelse. Pelsen kræver ikke megen pleje.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 65-73 cm. og 35-45 kg. Tæver: 60-68 cm. og 30-40 kg.
  • Pels: Dækpels lang, lige og grov. Om vinteren er underulden meget tæt.
  • Farve: Hvid, Svage nuancer af elfenben, lys orange og citron er tilladt.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.

[wpdm_file id=16]


Denne hund har egenskaberne: , , ,