Mops

Print Friendly

4 søde mops hvalpeMops’ens tidlige historie fortaber sig  i Østens mystik, men den vides med sikkerhed at have levet i Kina for 2500 år siden. Hvilke hunde, den nedstammer fra, er ikke fastlagt, men en del eksperter mener, den kan være nært beslægtet med pekingeseren, som den har visse ligheder med.

Mops’en kom til Europa engang i 1500-tallet, blandt andet med handlende fra det Hollandsk Ostindiske Kompagni. Mops’en blev hurtigt populær, specielt i Holland, hvor den på et tidspunkt blev et symbol for de befolkningsgrupper, der støttede kongen (Oranisterne). populariteten blev ikke mindre af, at det var en mops, der reddede kong William I fra at blive slået ihjel af spanske tropper i starten af 1570’erne. Den vækkede den sovende konge ved at skrabe ham i hovedet, og han kunne derfor i tide flygte på sin hest. Omtrent 100 år senere satte hollandske William III sig på Englands trone. Han bragte sine mops’er med sig, og der gik ikke længe, før racen var blevet aristokratiets absolutte yndlingshund. Racen var på det tidspunkt allerede spredt over hele Europa og blev modehund i mange kongehuse. Historien fortæller blandt andet at Napoleons kone Josephine sendte hemmelige beskeder til sin mand fra fængslet under halsbåndet på sin mops. I dag er hunderacen stadig meget populær som selskabshund, også i Danmark.mops

Temperament

Mops’en er en munter, livlig og kærlig og holder meget af at være sammen med sin familie. Den er venlig overfor fremmede. Pelsplejen er minimal.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Begge køn: 6,3 – 8,1 kg.
  • Pels: Kort, fin, blød, tæt og glansfuld.
  • Farve: Silver, abricot, sort og fawn.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.

Denne hund har egenskaberne: , , , , , ,