Newfoundland

Print Friendly

newfoundlandNewfoundland ’s historiske baggrund er ikke endeligt fastlagt, men det er dog almindeligt anerkendt, at den opstod på øen Newfoundland i det østlige Canada. Mange mener at grundstammen til hunderacen opstod via krydsninger mellem lokale hunde og store, sorte bjørnehunde, der blev bragt til den canadiske kyst af vikingerne for omkring 1000 år siden. Desuden menes det, at hvide pyreneerhunde  – og muligvis cao de agua portugues – bidrog til denne hunderace, da de kom til Canadas kyst med fiskefartøjer i 1600-tallet. Det første skriftlige kilde, der specifikt nævner newfoundland hunden, er fra 1732. Det var engelske opdrættere, der i 1800-tallet stod for det mere grundlæggende avlsarbejde, og det var England, der var ansvarlig for udarbejdelsen af hunderacens standard.

Newfoundland hunden var i århundreder en uundværlig del af de canadiske fiskerres liv og arbejde. Hundene hjalp fiskerne med at bære deres tunge net, og de reddede mennesker og genstande, der faldt over bord. De stærke og nøjsomme hunde arbejdede også hårdt på land, enten med at trække tungt tømmer ud fra skovene, med at trække mælkevognene eller med at aflevere post til de øde områder på Canadas østkyst.

Temperament og pleje

Newfoundland racen er en venlig, rolig og tillidsfuld. Den er tålmodig overfor børn og loyal mod sin familie. Den elsker vand og holder meget af at svømme. Den behøver ikke store mængder motion. Pelsen skal hyppigt børstes grundigt igennem.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 71 cm og 68 kg. Tæver: 68 cm. og 54 kg.
  • Pels: Mellemlang, lige eller let bølget dækpels. Blød og tæt underuld. Pelsen på hovedet, næsepartiet og ørerne er kort.
  • Farve: Den traditionelle farve er sort. Brun (chokoladebrun til bronzefarvet) og sort/hvid er tilladt. Hvide aftegninger på bryst, tæer og/eller halespids er tilladt. Den hvid/sorte farvevariant foretrækkes med hvid blis i sort hoved, sort sadel, sort på brystet og det øverste af halen.
  • Levealder: 8 – 10 år

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. A.J.
02. Gunner
03. Justin
04. Bear
05. Aang
06. Mystic
07. Harley
08. Blaze
09. Tucker
10. Jack
Zoey
Izzy
Blossom
Addie
Molly
Gracie
Cydney
Gypsy
Roxy
Honey

Denne hund har egenskaberne: , , , ,