Norwich terrier

Print Friendly

norwich terrierNorwich terrier’en stammer fra grevskabet Norwich i det sydøstlige England. Her blev en lille, rød terrier i midten af 1800-tallet fremavlet som rottefænger og gravjæger. Den lille terrier havde den perfekte størrelse til at sidde i en saddellomme hos rytterne på rævejagt. Når rytterne og koblet af foxhounds havde drevet ræven i sin grav, blev den modige hund sendt ind for at jage den ud igen.

Racen blev yderst populær hos de studerende i det nærliggende Cambridge, og populariteten var på et tidspunkt så stor, at der fremkom forslag om at kalde dem for Cantab terriere (cantab betyder Cambridgemand). Dette blev dog ikke vedtaget

En progressiv hundehandler, opdrætter og berider, der gik under navnet “Roughrider” Frank Jones, begyndte i 1914 at eksportere de små hunde til USA, hvor de i første omgang kom til at gå under navnet Jones terrier. Senere skiftede det til Norwich prick-ear og Norwich drop-ear.

Norwich terrier’en og norfolk terrier ‘en blev dengang regnet for samme hunderace, der kun var adskilt af ørernes type. De blev endeligt adskilt og fik separat racestandard i 1964 efter et vedvarende pres på den engelske kennelklub. De fleste opdrættere ønskede at adskille de to varianter, både i avlen og på udstillingerne. Det skete nemlig ofte, at varianten med de opretstående ører (norwich prick-ear) vandt en del mere på udstillingerne end den hængeørede variant (norwich drop-ear). Det skabte opstandelse og vrede, specielt fordi raceklubberne på det tidspunkt hovedsageligt var domineret af tilhængere af den hængeørede variant.norwich terrier hvalpe kuld

Idag har racerne været officielt adskilt i omkring 40 år, men allerede inden den officielle adskillelse, var der kun en begrænset sammenblanding af de to racer. Det hang sammen med genopblomstringen af hundeudstillingerne efter 2. Verdenskrig. Opdrætteren havde ofte en favorit blandt de to varianter og ønskede ikke at få blandet den med den anden variant. Den over 60 år lange adskillelse har medført visse mindre forskelle på de to racer, men de kan dog være svære at se for en ikke hundekender.

Temperament

Norwich terrier’en er en munter og børnevenlig hund, der trives godt som familiehund. Den er vågen og aktiv og holder meget af en god gåtur. Pelsen skal jævnligt børstes igennem og skal trimmes ved fældetiderne.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Begge køn: 25 – 26 cm.
  • Pels: Hård, ru, tættilliggende og lige.
  • Farve: Rød, hvede, sort/tan eller rødgrå (grizzle).

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Dexter
02. Cash
03. Oliver
04. Hunter
05. Tyson
06. Mystic
07. Dixie
08. Acer
09. Tucker
10. Lupin
Ellie
Anni
Dixie
Addie
Gigi
Ezra
Missy
Phoebe
Cali
Brandy

Denne hund har egenskaberne: , , , , ,