Odderhund

Print Friendly

odderhund - Hundenavne.infoOdderhund’e og odderjagt nævnes for første gang i den engelske kong Johns regeringstid fra 1199 til 1216, men der gives ingen beskrivelse af hundenes udseende. Man skal helt op til kong Edward II, der regerede England fra 1307 til 1327, for at finde den første beskrivelse af den odderjagende hund, der beskrives som en “ruhåret hund, en mellemting imellem en støver og en terrier”.

Der er ikke enighed om, hvilke hunderacer, der har bidraget til odderhunden, men mange mener, at de franske ruhårede griffon ‘er og de daværende southern hounds har haft stor indflydelse. Nogle Nævner dertil blodhund ‘en som mulig forfader, hvilket delvist støttes af visse tidlige skrifter, hvori der ikke skelnes mellem blodhund ‘en og odderhund ‘en.

Odderjagt har aldrig været en stor sport i England, men den har eksisteret i mange århundreder. I de første mange år drejede jagten sig om at reducere bestanden af oddere, da de fratog de sultne og fattige indbyggere en del af deres livsvigtige ration af fisk. Senere blev det til en mere sportsorienteret jagtform, der fik mange tilhængere, da det var én af de eneste sportsjagter, der kunne finde sted i sommermånederne.

Odderjagt foregik altid med odderhund’ene i store og velafrettede kobler, der hver fik tildelt deres eget jagtområde. Odderhund’ene blev udelukkende opdrættet til at supplere de forskellige kobler og blev aldrig solgt til private. Selvom koblerne ofte bestod af op imod 30 hunde, forblev racen af denne grund relativ sjælden. Odderhund’en havde sin glansperiode i England fra midten af slutningen af 1800-tallet, hvor man anslår, at der var imellem 18 og 20 hundekobler, der jagede regelmæssigt i løbet af sæsonen. Odderne blev efterhånden sjældne i England, og da de i 1970 ‘erne blev totalfredede, forsvandt de store kobler af odderhunde. I dag er racen dog igen på vej frem, nu som udstillings – og familiehund.

Temerament og pleje

Odderhund’en er en meget venlig, blid og ofte næsten klovnende hund, der holder meget af sin familie og andre hunde. Den kan undertiden være noget stædig. Pelsen kræver ikke megen pleje.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: ca. 67 cm. Tæver: ca. 60 cm.
  • Pels: Tæt, ru, kraftig, 4-8 cm. lang.
  • Farve: Alle godkendte støverfarver.
  • Levealder: ca. 10 – 12 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Gizmo
02. Scout
03. Oliver
04. Chewy
05. Tyson
06. Mystic
07. Baxter
08. Oscar
09. Astro
10. Jasper
Ellie
Lily
Dixie
Lola
Gigi
Ezra
Chica
Honey
Alexia
Stella

Denne hund har egenskaberne: , , , , , , ,