Ovtcharka

Print Friendly

ovtcharkaOvtcharka. Der eksister fire hunderacer af den russiske hyrdehund ovtcharkaen, men kun de tre af dem er anerkendt af FCI. De tre hunderacer er: sydrussisk ovtcharka (SRO), centralasiatisk ovtcharka (CAO) og kaukasisk ovtcharka (CO). De tre hunderacer er udseendesmæssigt meget forskellige, men den centralasiatiske og den kaukasiske ovtcharka menes begge at være ældgamle hunderacer, der oprindeligt stammer fra den tibetanske mastiff. Disse to racers primære arbejdsopgaver har været at beskytte fåre- og gedeflokke imod vilde dyr og røveriske bander.

Den sydrussiske ovtcharka stammer fra hunde der i 1700-tallet ankom til det sydlige Rusland fra Spanien med de store fåreflokke. De blev der iblandt skotsk hjortehund, sibirisk ulvehund og lokale hunde af tibetansk oprindelse, og af denne krydsning kom der en stor, hurtig og adræt hund, der henholdsvis drev fåreflokkene og bevogtede dem. Den er derfor også en effektiv vagthund. Den centralasiatiske ovtcharka kommer fra den kæmpemæssige centralasiatiske region, der strækker sig fra grænsen til Iran og Afghanistan i syd til det sydlige Sibirien i nord, det Kaspiske Hav i vest og Pamirbjergene i øst. Den kaukasiske ovtcharka kommer fra kaukasusområdet, der i dag deles mellem Armenien, Azerbaijan, Georgien og Rusland.

De tre hunderacer blev under sovjetstyret opdrættet i statsdrevne kenneler til brug for militæret og politiet. I dag møder alle tre hunderacer stigende polularitet.

Temperament og pleje

Alle tre hunderacer er velafbalancerede og ligevægtige, men mistroiske eller ligefrem aggressive overfor fremmede. CAO ‘en og CO ‘en er mindre aktive end SRO ‘en, der til gengæld er lettere at træne. Det er ikke typiske familiehunde, og de kræver megen socialisering, træning og opdragelse for at kunne indgå i et familieliv. Pelsen kræver, specielt hos SRO, nogen pleje.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: SRO: Hanner: mindst 65 cm. Tæver: mindst 62 cm. CAO: Hanner: mindst 65 cm. Tæver: mindst 60 cm. CO: Hanner: mindst 65 cm. Tæver: mindst 62 cm.
  • Pels: SRO: lang, grov og tæt. CAO: kort, strid og fladttilliggende. CO: halvlang eller kort, grov.
  • Farve: SRO: hvid, hvid og gul, gylden, grå. CAO: hvid, sort, grå, gylden, rødbrun, gråbrun, brindlet, flerfarvet og plettet. CO: grå, rødbrun, gylden, gul, hvid, jordfarvet, stribet, plettet og broget.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Top 10 navne for racenDrenge navnePige navne
1GizmoLulu
2BubbaBailey
3JasperRoxy
4DieselHope
5LuckyAnnie
6RexSophie
7SparkyBrownie
8 JesperAddie
9AveryGracie
10ArminJade

[wpdm_file id=28]


Denne hund har egenskaberne: , , ,