Pharaoh Hound

Print Friendly

pharaoh hound - Hundenavne.infoPharaoh Hound ‘en er en af verdens ældste hunderacer. De første sikre afbildinger ses på et par 5-6000 år gamle cirkulære skiver, der viser to langbenede, slanke hunde med store, opretstående ører. Hundene jager en gazelle. De afbildede hunde er næsten identiske med vore dages pharaoh hound og bærer derudover en stor lighed med de hunde, der op igennem årtusinderne er blevet afbildet over alt i de ægyptiske gravkamre og templer. Pharaoh hound -lignende hunde er endog blevet balsamerede og lagt i betydningsfulde menneskers grave, hvilket understreger hundens væsentlige rolle i den ægyptiske civilisation. De lynhurtige hunde blev hovedsageligt brugt til jagt, hvor de med deres skarpe øjne og gode lugtesans opsporede og indfangede småvildt, hvorefter de dræbte det. Hundene var også reprænsenterede i gudernes verden via hundeguden Anubis, der havde den vigtige opgave at lede menneskenes sjæle til døderiget. Anubis bærer stor lighed med vore dages pharaoh hound.

Det var ikke i Ægypten, pharaoh hound ‘en overlevede som race, men derimod på malta, der derfor er registreret som racens oprindelsesland. Eksemplar af racen blev for et par tusind år siden bragt af fønikerne fra Ægypten til forskellige steder i Middelhavsområdet. her blev de via indkrydsninger med lokale hunde videreudviklede til helt nye hunderacer. Der kom imidlertid også pharaoh hound ’s til Malta, hvor øens isolation  bevirkede, at hundene forblev i deres oprindelige form i flere tusinde år. På Malta var hundene højt skattede kaninjægere og blev i 1979 hædret ned titlen Maltas nationalhund.

Temperament

Pharaoh hound ‘en er en glad, livlig og legesyg hund, der elsker at være tæt sammen med sin familie. Den holder meget af at hygge sig i sofaen og bryder sig ikke om regn og koldt vejr. Den kræver en del motion for at komme af med al sin energi. Pelsen kræver ikke megen pleje.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 56-63 cm. Tæver: 53-61 cm.
  • Pels: Kort og glansfuld, fin til let grov.
  • Farve: Tan, varm tan. Hvid halespids er ønskeligt.
  • Levealder: 11 – 14 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Fuzzy
02. Ozzy
03. Justin
04. Afro
05. Teddy
06. Avery
07. Alley
08. Syrup
09. Alpha
10. Bailey
Taylor
April
Autumn
Baylee
Kylie
Gabby
Emily
Alyssa
Button
Caramel

Denne hund har egenskaberne: , , , , , , , ,