Podenco ibicenco

Print Friendly

podenco ibicenco - Hundenavne.infoPodenco ibicenco kaldes i daglig tale for ibizahunden, og det er da netop også den spanske ø Ibiza, der sammen med de øvrige øer i den baleariske øgruppe, Mallorca, Minorca og Formentera har været racens primære base i de seneste årtusinder. Podenco ibicenco har fælles oprindelse med pharaoh hound, etnahund ‘en og podenco canario (kanariehunden) og kan føre sine rødder mere end 5000 år tilbage i tiden til det gamle Ægypten. Fra den tid finder man afbildninger af hunde, der har stor lighed med gruppen af nulevende, slanke og langbenede hunde med store opretstående ører. Det menes, at fønikerne for omkring 3000 år siden drev handel med store dele af Middelhavsområdet. De handlede blandt andet med de gamle ægyptiske hunde, der derved blev udbredt til mange forskellige steder i det sydlige Europa. Der kom også hunde til de baleariske øer, hvor de forblev relativt uforandret. Racen er i dag sjælden uden for sit hjemland, men ses en sjælden gang på udstillinger herhjemme.

Temperament

Podenco ibicenco ‘en er en meget venlig, nysgerrig og blid hund, der kræver en del opmærksomhed og beskæftigelse, da den ellers let kommer til at kede sig. Den skal have rigeligt med motion. Pelsen kræver ikke megen pleje.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 66-72 cm. Tæver: 60 67 cm.
  • Pels: Tre pelsvarianter: korthåret (glat, fin og tættilliggende), langhåret (ca. 5 cm. lang), ruhåret (grov, rigelig).
  • Farve: Hvid og rød. Rent hvid eller rød. Fawn er tilladt, dog ikke hos de korthårede.
  • Levealder: ?

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.

Denne hund har egenskaberne: , , , , , ,