Pomeranian

Print Friendly

Pomeranian - Hundenavne.infoPomeranian’en er det mindste medlem af spidshundegruppen. Typemæssigt set hører racen til de tyske spidser, der også tæller blandt andet keeshond, mellemspids og storspids. Disse hunderacer adskilles udelukkende på størrelsen og dømmes derfor alle under samme racestandard.

Pomeranian’en menes at stamme fra en spidshundetype, der fandes i Pommern i det nordlige Tyskland omkring 1700-tallet. Denne oprindelige spidshund var efterkommer af slædehundene i de arktiske og subarktiske egne.

I starten var pomeranian’en langt større end vore dages race, og den blev blandt andet anvendt som hyrdehund og vagthund. De små eksemplarer blev brugt som selskabshunde. På det tidspunkt regner man med at racen vejede omkring 15 kg og hovedsageligt fandtes i en hvid og noget mindre imponerende pels end dens moderne slægtning.

Pomeranian’en blev etableret som race i slutningen af 1700-tallet, hvor medlemmer af det engelske monarki fik øje på racen De første pomeranian’s blev bragt til England i 1761 af dronning Charlotte, der var gift med kong George III.4 nuttede og søde pomeranian hvalpe orange, og en med sort maske

Der begyndte så småt et bevidst avlsarbejde for at få racen gjort mindre, men det var ikke før i Dronning Victorias regeringstid, racen for alvor blev avlet mindre. Fra dronning Charlottes hunde på 9-14 kg, fremavlede man nu eksemplarer på 5-6 kg. I dag er racen endnu mindre og vejer ofte ikke mere end et par kg.

Pomeranian’en er stadigvæk en meget populær selskabshund i mange lande.

Temperament og pleje

Pomeranian’en er en kærlig, livlig, legesyg, venlig, aktiv og bestemt lille hund, der undertiden er mere frygtløs, end godt er. Pelsen kræver en del pleje.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Begge køn: 20 cm, plus/minus 2 cm.
  • Pels: Lang, lige dækpels, der står godt ud fra kroppen. På hoved, ører, forsiden af benene og på poterne er pelsen kort. Hals skulder har en tæt manke. Kraftig busket hale. Kort, tyk, vatagtig underuld.
  • Farve: Sort: Hos den sorte pomeranian skal underulden, såvel som huden være mørkfarvet, og pelsens overflade skal være laksort, uden nogen form for hvidt eller andre aftegninger. Brun: Den brune pomeranian skal være ensfarvet mørkebrun. Hvid: Pelsen skal være rent hvid, uden anstrøg af anden farve, især gulligt, som ofte kan optræde specielt på ørerne. Orange: Den orangefarvede pomeranian skal være ensartet ensfarvet i en middel farvenuance. Ulvegrå: Sølvgrå med sorte hårspidser. Næseparti og ører er mørkfarvede, rundt om øjnene en tydelig tegning, der består af en fin sort linie, der løber skråt fra yderste øjenkrog til nederste øreansats, samt en tegning af linier og schatteringer, der daner korte, men udtryksfulde øjenbryn. Manke og skulderlinie er lyse, for- og bagben sølvgrå uden sorte aftegninger neden for albue/knæ, bortset fra lette, sorte linier (pencilling) på tæerne. Halespidsen er sort, halens underside og bukserne er lyst sølvgrå.
  • Andre farver: Herunder falder alle farvenuancer som: Creme, creme/zobel, orange/zobel, black and tan og broget. Brogede pomeranier skal have en hvid grundfarve, og de sorte, brune, grå eller orange aftegninger skal være fordelt over hele kroppen.
  • Levealder: 12 – 16 år.

Danmarks officielle hjemmeside for racen pomeranian : Klik her


Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Czor
02. Coco
03. Buster
04. Lucky
05. Jupiter
06. Zeus
07. Cody
08. Duke
09. Harley
10. Ozzy
Lulu
Maggie
Diamond
Lola
Azura
Honey
Emma
Bambi
Tiney
Jasmine

Denne hund har egenskaberne: , , , , , ,