Ruhåret og glathåret fox terrier

Print Friendly

ruhåret og glathåret fox terrier ru - Hundenavne.infoDen glathårede fox terrier regnes for at stamme fra den nu uddøde korthårede black-and-tan terrier og forskellige indkrydsninger af beagle, bull terrier og greyhound. Den opstod i det centrale England i løbet af 1700-tallet.

Den ruhårede foxterrier opstod nogenlunde samtidigt fra den ruhårede black-and-tan terrier, der var en almindelig, arbejdende terrier i Wales, Durham og Derbyshire. Racen blev som den glathårede hovedsageligt anvendt til den traditionelle gravjagt på ræve, hvor de effektive og modige hunde blev sluppet løs, når koblet af foxhounds havde jaget ræven ned i graven. Derinde forstyrrede og irriterede de ræven så meget, at den til sidst endte med at stikke af via en af hulens mange udgange, hvor jægerne ventede. Hundene blev også brugt til grævlinge- og kaninjagt og var særdeles effektive rottefængere.

Problemet med disse ruhårede black-and-tan farvede hunde var, at de lignede ræven så meget, at de var i stor risiko for at blive skudt i jagtens hede. Derfor besluttede nogle jægere sig for at krydse hundene med de glathårede, hvidbrogede fox terrier, for derved at etablere en hovedsageligt hvid, ruhåret terrier – den nuværende ruhåret fox terrier. I starten blev de to hunderacer krydset med hinanden, men efterhånden blev de anerkendt som to selvstændige hunderacer.

Temperament og pleje

ruhåret og glathåret fox terrier glat - Hundenavne.INFO

De to hunderacer af fox terriere er ægte terriere med alt hvad det indebærer af charme, energi og godt humør. De er kærlige, intelligente og kræver megen motion og beskæftigelse. Den ruhåredes pels skal jævnligt trimmes. Den glathåredes pels kræver ikke megen pleje.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Ruhåret: skulderhøjde ikke over 39 cm., Tæver: en smule mindre. Glathåret: der er ingen højdeangivelse i racestandarden. Vægt hanner: 7,3 –  8,2 kg. og Tæver: 6,8 – 7,7 kg.
  • Pels: Ruhåret: ru, tæt og grov dækpels. Kortere og blødere underuld. Kruset pels på kæbepartiet og ben. Glathåret: Hård, tæt og rigelig.
  • Farve: Ruhåret: hvidt er dominerende, sorte, tan eller black-and-tan aftegninger. Glathåret: hvidt bør være dominerende. Helt hvid, hvid med aftegninger af sort, tan eller black-and-tan.
  • Levealder: over 15 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.

Denne hund har egenskaberne: , , , , , , , ,