Schæferhund

Print Friendly

SchæferhundSchæferhund ‘en er en af verdens mest kendte og elskede hunderacer. Den startede som hyrdehund i Tyskland, men har udviklet sig til at udføre opgaver indenfor næsten alle øvrige grene af hundesporten og brugshundearbejdet. Den har sammen med labradoren i mange år været Danmarks mest populære hunderace med flere tusinde registrerede hvalpe om året.

Schæferhund ‘en moderne historie er overraskende kort. Den stammer fra de gamle tyske hyrdehunde, der blev avlet efter evner snare end udseende og derfor ikke var ensartede i deres ydre og temperament. I slutningen af 1800-tallet blev der etableret forskellige foreninger til fremme af de tyske hyrdehunde. Der var en del uoverensstemmelser foreningerne imellem, og først i 1899 blev den endelige forening, Verein für Deutsche Schäferhund, dannet. Stifteren var en pensioneret officer ved navn Max von Stephanitz, der i tiden derefter standardiserede, systematiserede og udviklede vore dages schæfertyper. Han regnes i dag for racens stifter. Der blev lagt stor vægt på brugsegenskaber, og Von Stephanitz fik hurtigt gennemført, at en schæferhund først kunne bruges i avlen, når den havde fået dokumenteret sin lyst og evne til at arbejde. Foreningen bevarede i racens unge år en stærk kontrol med hvilke hunde, der måtte bruges i avlen, hvem der måtte parres med hvem og hvor mange hvalpe, en opdrætter måtte opfostre. Kun de bedste hunde blev brugt i avlen, og racen udviklede sig så positivt, at dens popularitet steg med stor hast. De tidlige schæfere blev hurtig blandt de bedste vagt- spor- og lydighedshunde, og en del blev foræret væk til politiet eller trænet i redningsarbejde.

Temperament og pleje

En schæferhund kan med den korrekte opdragelse, socialisering og beskæftigelse blive en fantastisk familie- brugshund, der er kærlig og loyal overfor sin familie. Pelsen kræver kun lidt pleje.

 

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 60-65 cm. og 30-40 kg. Tæver: 55-60 cm og 22-32 kg.
  • Pels: Dækpels er tæt og lige. Blød, tæt underuld.
  • Farve: Sort, grå, sort med rødbrune, brune, gule til lysegrå aftegninger. Sort sadel og maske.
  • Levealder: 10 -12 år

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Cooper
02. Aztec
03. Byron
04. Marley
05. Justin
06. Jacob
07. Jack
08. Oreo
09. Blaze
10. Ozzy
Maggie
Lola
Chloe
Lacey
Azzurra
Annie
Maggie
Sasha
Sugar
Gracie

[wpdm_file id=26]


Denne hund har egenskaberne: , , , , ,