Schnauzer

Print Friendly

SchnauzerSchnauzer eller mellemschnauzeren som den også kaldes, er den ældeste af de 3 schnauzerracer. Schnauzeren er en gammel race, der stammer fra det sydlige Tyskland og hyppigt ses afbildet hos kunstnere som Rembrandt og Reynolds. Den ældste sandsynlige afbildning af racen er et billede af Dürer fra 1492. I Mechlenburg, Tyskland findes der på en markedsplads en statue fra det 14 århundrede af jæger med en meget velligende schnauzer ved fødderne. Trods de mange afbildninger af racen, er dens tidlige historie usikker. Når talen går på schnauzer ’s oprindelse, nøvnes der i kilderne adskillige racer, der kunne være ophav, såsom middelalderens beværhund, sort tysk puddel, bouvier des flanres, grå ulvespids, bolognehund og sågar mops. Der kan meget vel være tale om, at flere teorier er korrekte, og at vore dages schnauzertype er resultatet af krydsninger mellem mange forskellige racer. Man mener navnet schnauzer oprindeligt var et synonym for den tyske ruhårede pinscher, der blev accepteret som en hunderace i 1850. De ruhårede pinschere blev udstillet for første gang i 1879, og vinderen hed sjovt nok “Schnauzer”. I 1880 fik schnauzeren sin første racestandard i Tyskland.

Schnauzeren har igennem århundreder været en skattet vagthund, staldhund og rottejæger. Den var kendt for at kunne rydde staldene og kornlofterne for rotter på ingen tid og fik hurtigt tilnavnet “rattler” eller “rottedræberen”. Den har desuden været brugt til at følge og beskytte hestevogne imod tyve og overfaldsmænd

Temperament og pleje

Schnauzer’en er en attraktiv, robust, intelligent og legesyg hund, der udgør en glimrende, børnevenlig familiehund og behøver en del motion. Schnauzer er lærenem og bør trænes regelmæssigt for at tilfredsstille dens behov for udfordringer. Den er en godmodig, men stædig og skal opdrages venligt, men bestemt. Den kan undertiden være reserveret overfor folk den ikke kender, men den er dog aldrig aggressiv. Kræver gennembørstning flere gange om ugen og trimmes 3 gange om året.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Dværgschnauzer: 30-35 cm og 4,5-7 kg. Mellemschnauzer: 45-50 cm og 14-20 kg. Riesenschnauzer: 60-70 cm og 35-45 kg.
  • Pels: Ruhåret, hård og tæt med en blød og tæt underuld.
  • Farve: Laksort med sort underuld. Peber/salt farvet. Dværgschnauzeren: sort/sølv og rent hvid med hvid underuld.
  • Levealder: 12 – 15 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.

Denne hund har egenskaberne: , , , , , , ,