Skotsk terrier

Print Friendly

skotsk terrier - Hundenavne.infoSkotsk terrier. Der hersker forvirring omkring den skotske terriers tidlige oprindelse. Det skyldes hovedsageligt, at man i en periode i 1800-tallet valgte at kalde alle terriere med skotsk oprindelse for skotske terriere. Derfor blev west highland white terrier, skye terrier, cairn terrier og skotsk terrier ofte registreret under samme navn. Det har gjort det svært at adskille de fire racers oprindelse. Man ved dog, at de fire racer alle stammer fra en grundstamme af robuste, modige, lavbenede, og jordgående terriere. Nogle mener, det er den skotske terrier, der er den ældste af racerne og derfor tættest på den oprindelige type. Det er der dog ingen dokumentation for. Frøst fra slutningen af 1800-tallet kan den skotske terriers nøjagtige historie dokumenteres.

Skønt de tidlige arbejdende terriere udelukkende blev udvalgt efter deres evne til at jage skadevildt , der dengang – udover mus og rotter – bestod af ræve, grævlinge, oddere og lækatte, var der familier i højlandet, der satte en ære i at avle på deres egne stammer af hunde. Disse kunne have mere eller mindre udprægede karaktertræk, der adskilte dem fra de andre. Det var på den måde, de fire skotske terrierracer blev skabt.

Den skotske terrier var i slutningen af 1800-tallet meget populær i Aberdeen-området, og racen blev derfor en overgang kaldt for aberdeen terrier. Samtidig blev den som nævnt klassificeret sammen med de øvrige terriere af skotsk oprindelse. Da forvirringen blev for stor, besluttede man sig for at fastslå nøjagtigt, hvordan en skotsk terrier skulle se ud. Den første racestandard blev derfor udformet i Englang i 1880.skotsk terrier billede og fakta - Hundenavne.info

Temperament og pleje

Den skotske terrier er en venlig og aktiv hund, der knytter sig tæt til sin familie. Den kan være en smule reserveret overfor andre. Pelsen skal jævnligt børstes, samt trimmes 3-4 gange årligt.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Begge køn: 25,4 – 28 cm.,  8,6 – 10,4 kg.
  • Pels: Grov, tæt og ru dækpels, blød underuld.
  • Farve: Sort, hvede eller brindlet i alle nuancer.
  • Levealder: ca. 12 – 15 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Buddy
02. Admiral
03. Mabel
04. Justin
05. Jacksone
06. Avery
07. Hylyn
08. Rusty
09. Chico
10. Apollo
Justine
Gracie
Sparky
Ginger
Cupcake
Bubba
Sasha
Stine
Blossom
Caramel

Denne hund har egenskaberne: , , , , , ,