Skye terrier

Print Friendly

skye terrier - Hundenavne.infoDe fire skotske terrierracer – skye terrier, west highland white terrier, skotsk terrier og cairn terrier – kan føre deres historie 4-500 år tilbage i tiden. De regnes alle for at stamme fra den samme grundlæggende terriertype, en lille, frygløs og stærk hund, der udelukkende blev avlet efter dens evne til at fange rotter, mus og lækatte, jage oddere ud af flodbrinker og gå i ræve- og grævlingegrave. Det var en udpræget arbejdshund med et hidsigt og stridbart sindelag og helt uden den glamour, der omgiver dens efterkommere i vore dages udstillingsringe. På et tidspunkt i historien opstod der bestemte linier af denne hundetype. Linierne blev ofte holdt i hævd af bestemte familier i afgrænsede områder og medførte efterhånden en uddifferentiering til de nuværende hunderacer.

Skye terrier’en hævdes af mange at være den ældste af de fire nulevende skotske terrierracer. Det hævdes, at der i den første bog om de britiske hunderacer ” De Canibus Britannicis” af dr. Caius fra 1576 er en meget præcis beskrivelse af netop skye terrier’en. Det er imidlertid ikke endeligt påvist, hvordan skye terrier’en opstod og fik sit nuværende, karakteristiske udseende med de store, opretstående ører, den lange pels og kroppen, der  er dobbelt så lang som den er høj. En legende siger, at spanske skibe forliste ud for kysten på den vestskotske ø, Isle of Skye, hvilket tvang de ombordværende hunde til at redde sig i land.

Det menes, at hundene var maltesere eller lignende hunde, og at de via indkrydsninger med de lokale terriere skabte forløberen for skye terrier’en. I midten af skye terrier sort - Hundenavne.info1800-tallet blev den engelske dronning Victoria interesseret i racen, hvilket en overgang gjorde den meget populær. I dag ses den mindre hyppigt, men har dog en del dedikerede tilhængere over hele verden.

Temperament og pleje

Skye terrier’en er en venlig og kærlig hund, der har tendens til kun at knytte sig til ét eller to af familiens medlemmer. Den er ofte reserveret overfor fremmede. Pelsen kræver intensiv pleje.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 25 – 26 cm. Tæver lidt mindre.
  • Pels: Lang, hård, lige dækpels med blød underuld.
  • Farve: Sort, mørkegrå, lysegrå, fawn, creme, alle med sorte hårspidser. Næse og ører er sorte.
  • Levealder: ?

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Mystic
02. Zeus
03. A.J.
04. Gizmo
05. Cor
06. Aztec
07. Coco
08. Rusty
09. Austin
10. Blaze
Bella
Abby
Chloe
Molly
Roxy
Gracie
Lola
Gracie
Belle
Bambi

Denne hund har egenskaberne: , , , , ,