Sloughi

Print Friendly

sloughiSloughi’en, der også kaldes for arabisk greyhound eller arabisk mynde, findes i det meste af det nordafrikanske område, hovedsageligt i Marokko, Tunesien, Libyen og Algeriet. Det er en af verdens allerældste hundetyper, og der er i det nordlige Afrika fundet afbildninger af Sloughi-lignende hunde helt tilbage fra den neolitiske periode (8000-6000 f.Kr.) Der ses ligeledes afbildninger af hunde, der har stor lighed med sloughi’en i den ægyptiske pharaoh Tuthankamons grav.

Sloughi’en har i tusindvis af år levet sammen med de nomadiske berberstammer, hvor den har været en uundværlig og højt skattet jagt- og beskyttelseshund. Dens fremragende syn, imponerende hurtighed og store udholdenhed har gjort den effektiv i jagten på ørkenens byttedyr. Selv de lynende hurtige ørkengazeller kan den indhente og holde fast, indtil jægeren kommer frem til stedet. Byttedyr bliver ofte bragt levende tilbage til lejren, da kødet derved undgår at rådne i den stærke hede. Sloughi’en jager normalt flere sammen, ofte i samarbejde med en falk, der lokaliserer byttet. Deres taktik er at omringe byttet og drive det imellem sig, indtil den bedst placerede hund kan gribe byttet og holde det fast. Jagten kan undertiden tage mange timer og kræver særdeles udholdende hunde.

Man har tidligere regnet sloughi’en og den langhårede saluki som nært beslægtede, men det  har DNA-undersøgelser for nyligt sat spørgsmålstegn ved. Til gengæld regnes den afrikanske mynde, azawakh’en, for en meget nær slægtning.

Temperament og pleje

Sloughi’en er en venlig, rolig og vagtsom hund, der knytter sig stærkt til sin ejer. Den har brug for meget motion og skal have mulighed for at løbe frit. Dels pels kræver ikke megen pleje.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 66 – 72 cm., Tæver: 61 – 68 cm.
  • Pels: Meget kort, tæt og fin.
  • Farve: Lys til rød sandfarvet. Med eller uden sort maske, sort kappe (“mantle”), mørk brindling eller sorte hårspidser.
  • Levealder: 12 – 16 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Bruno
02. Zeus
03. Shadow
04. Gizmo
05. Czor
06. Riley
07. Coco
08. Rusty
09. Austin
10. Diesel
Bella
Lucy
Chloe
Oreo
Roxy
Bambi
Lola
Gracie
Belle
Crystal

Denne hund har egenskaberne: , , , , , ,