Vizsla

Print Friendly

vizsla - hundenavne.infoVizsla. Den smukke og elegante vizsla er Ungarns nationale jagthunderace. Den er igennem århundreder blevet udviklet og tilpasset til jagten på fuglevildt på Ungarns barske og hede steppe, Puszta ‘en. Racen har med tiden udviklet sig til vore dages særdeles alsidige og tilpasningsdygtige race, der både har en fremragende næse, er dygtig til at sætte stand og apporterer let og uproblematisk.

Racens oprindelse er usikker, men blandt dens forfædre menes blandt andet at være den nulevende transylvanske støver og den nu uddøde tyrkiske gule hund. Vizsla ‘en ses afbildet og beskrevet i forskellige ungarnske manuskripter, der er over 1000 år gamle. Derudover ses den afbildet på primitive stenudskæringer, hvor den ses tæt sammen med de daværende magyarer og deres falke. Vizsla ‘en var i århundreder aristokratiets jagthund og måtte kun ejes og videreforædles af de ungarnske konger, grever og baroner.

Vizsla ‘en blev næsten udryddet under 1. Verdenskrig, men overlevede som følge af et koordineret avlssamarbejde mellem nogle få dedikerede opdrættere. Efter 2. Verdenskrig blev racen igen næsten udryddet, men overlevede da nogle få hunde sammen med deres ejer blev smuglet ud af Ungarn til de øvrige europæiske lande.

Temperament og pleje

Vizsla ‘en er en venlig og blid hund, der har gode jagtmæssige egenskaber. Den har let ved at lære og kræver en del motion og beskæftigelse. Pelsen kræver ikke megen pleje.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 58-64 cm. Tæver: 54-60 cm. Vægt: 20 – 30 kg.
  • Pels: Kort og tæt, skal føles grov og hård.
  • Farve: Forskellige nuancer af rødligt gylden.
  • Levealder: 14 – 15 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.

Denne hund har egenskaberne: , , , , ,