Weimaraner

Print Friendly

weimaraner - Hundenavne.infoWeimaraner. Der er ikke helt enighed om oprindelsen af den smukke, tyske weimaraner, men den menes af mange at være fremavlet af  jægere og forsfolk i den første del af 1800-tallet. Andre hævder imidlertid, at der allerede på et maleri fra 1631 ses afbildet en weimaraner. Uanset oprindelse blev weimaraner ‘en i de første år hovedsageligt brugt til jagt på storvildt som vildsvin, ulv og bjørn. Hundene jagede i  kobbel, idet de i fællesskab opsporede, forfulgte og nedlagde vildtet. Da det store vildt blev sparsomt, blev weimaraner ‘en krydset med hønsehunde og overgik til den stående jagthunds opgaver. Det  hævdes, at racen specielt var hyppig på det tyske slot Weimar, hvor hertug Karl August var aktiv avler.

Racen er senere opkaldt efter slottet. I 1880 blev de grå hunde fremvist for første gang på en udstilling i Berlin, men racen var endnu ikke fuldt etableret. I 1896 blev weimaraner ‘en godkendt som hunderace, men inden da havde nogle få sportsjægere dannet en specialklub for racen. Denne klub kom til at betyde meget for racens udvikling, idet det blev besluttet, at kun medlemmer af klubben kunne få lov til at købe et eksemplar. Weimaraner ‘en var derfor så godt som ukendt udenfor Tyskland indtil i 1929, hvor en amerikaner fik lov at bringe nogle få individer med til USA. Dér vakte den stor interesse og blev hurtigt et statussymbol. I dag er racen stadig populær, men slet ikke i samme grad som tidligere.

Temperament og pleje

Weimaraner ‘en er en dygtig og alsidig jagthund, der med sin gode næse og sikre apporteringsevner udgør en fin jagthund. Den kombinerer sin jagtiver med gode evner som familiehund, der dog kræver megen aktivering og en venlig, men fast opdragelse. Pelsen kræver ikke megen pleje.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Hanner: 59-70 cm., 30-40 kg. Tæver: 57-65 cm., 25-35 kg.
  • Pels: Korthåret: glat, kraftig og meget tæt. Langhåret: lang, blød, glat eller let bølget.
  • Farve: Sølvgrå, rådyr- eller musegrå.
  • Levealder: 12 – 14 år, men har set op til 17 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.

Denne hund har egenskaberne: , , , , , ,