Welsh terrier

Print Friendly

welsh terrier - hundenavne.infoWelsh terrier’en er blandt de allerældste af de nulevende terrierracer. Den stammer fra Welsh, hvor den i århundreder har været anvendt som rottefænger og til gravjagt på grævling, ræv og odder. Den har en stor lighed med lakeland terrier ‘en, der blev udviklet i det nordlige England til samme formål, men den er kraftigere af bygning og har dybere farver. Den minder dertil en del om en ruhåret foxterrier, der har næsten præcis samme størrelse, men fox terrier ‘en er lettere, mere smalhovedet og findes kun i hvidbroget. Til slut bliver welsh terrier’en ofte forvekslet med airedale terrier ‘en, men denne er meget større og har et anderledes temperament.

Welsh terrier’en har sin oprindelse i bjergrige, ofte temmeligt isolerede områder af Wales, hvor  der menes at have eksisteret hunde af næsen  identisk type i over 1000 år. Racen menes at være en direkte efterkommer af den nu uddøde ruhårede black-and-tan terrier, som sandsynligvis havde mange lighedspunkter med vore dages welsh terrier. Black-and-tan terrieren regnes for at være ophav til en del af de nulevende terrierracer. Da Wales i slutningen af 1800-tallet blev lettere tilgængeligt på grund af forbedrede veje, fik omverdenen øje på welsh terrier’en. Da den skulle anerkendes og registreres  af den engelske kennelklub, insisterede denne først på at kalde racen for “Old English Wire Haired Black And Tan Terrier” og registrere den sammen med de ruhårede black-and-tan terriere. Waliserne protesterede og Welsh terrier’en fik til slut sit nuværende navn tildelt.

Temperament og pleje

Welsh terrier’en er en venlig, stolt og munter hund, der knytter sig tæt til sin familie. Den kræver en del motion og trives med beskæftigelse som agility eller jagt. Pelsen skal jævnligt trimmes.

Fakta omkring hunderacen

  • Størrelse/Vægt: Begge køn: maks. 39 cm. og 9 9,5 kg.
  • Pels: Ru, hård, fyldig og tættilliggende.
  • Farve: Sort med tan-farvede aftegninger foretrækkes. Ellers gråsprængt sort og tan.
  • Levealder: 10 – 14 år.

Hunderacens Behov
Motionwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for motion.
Foderwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for foder
Pelsplejewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for pelspleje
Pladswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jo flere markerede stjerner, jo større er hundens behov for plads.
Navne for racen top 10
Drenge
Navne for racen top 10
Piger
01. Scooby
02. Brownie
03. Auzzie
04. Afro
05. Aaron
06. Austin
07. Quixote
08. Bacon
09. Alpha
10. Hershey
Bubbles
Jasmine
Carly
Baylee
Mystique
Mabel
Emily
Alyssa
Ellie
Willow

Denne hund har egenskaberne: , , , , ,